Over het algemeen ben ik niet echt een vleeseter maar een heerlijk biologisch biefstukje daar zeg ik geen nee tegen. Mannen zullen hier heel blij van worden dus probeer het uit of tip je vriendin op dit recept. Wie weet is ze wel zo lief om een stukje BEEF voor je te bakken!

SO: biefstuk van de slager + (p.p. half bakje:) shitake + oesterzwam + bospaddestoelen + tuinkers + olijfolie + truffelolie + knoflook + peper en zout

Tip: de truffelolie van de AH is glutenvrij!biefstukshitakebodpadoesterzwam1

  • Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Maak een mengsel van olijfolie + truffelolie + 1 teen knoflook én wrijf de biefstuk hiermee in. Laat 20 minuten intrekken en bestrooi met peper en zout.
  • Was ondertussen de paddestoelenmix en snij alléén de bospaddestoelen in plakjes.
  • Ondertussen kun je de paddestoelenmix gaan bakken in truffelolie. Voeg ook hier naar smaak (1 teen) knoflook, peper, zout en tuinkers toe. De shitake en oesterzwam bak je mooi in zijn geheel. Alles op middelhoog vuur.
  • Om de biefstuk te bakken laat ik de bakpan eerst warm worden. Voeg uiteraard de olijfolie toe en bak de biefstuk eerst om en om 1 minuut en daarna 1,5-2 minuten wederom aan ieders kant. Test of je biefstuk warm genoeg is en laat anders op laag vuur even aan staan.

Tip: Voeg wat sweet-chili kruiden toe aan het mengsel voor over de biefstuk.

biefstukshitake3

biefstukshitakeheader

biefstukshitake2