HENK. HENK. WHO THE *F IS HENK? 😉
“Henk is mijn opa! En een van mijn favoriete mensen op aarde.” Oh sorry Opa! Dat klinkt wel *F Cool. #Henkiscool! 😉 Afzender: SO CEE #mindercool

[ credits photography SO CEE: Roy van der Wens
Interview met Jasmijn Muskens alias HENK.] >>

TYPISCH HENK: “Deze vraag vond ik lastig! Dus legde ik hem maar gewoon aan wat vrienden voor. Ik dacht dat ze allemaal meteen ‘klein’ zouden zeggen, maar ze waren allemaal super lief. Ik ga vaker naar complimentjes vissen. 😉 Dus; leergierig, sociaal, intelligent, energiek, doorzetter.”

VUL AAN: Henk maakt dingen?

  • VROLIJKER! Ik krijg zelf altijd een grote grijns op mijn gezicht wanneer ik alle prints en kleuren zie.
  • MET LIEFDE. Van stof tot knoopje. Ieder detail word door mijzelf gekozen en met de hand gemaakt.
  • DUURZAAM. HENK werkt niet alleen met vintage stoffen en een eerlijke productie in Nederland, maar loopt ook niet met de trends mee. Ik hoop dat iedereen die een HENK set koopt, er nog jaren van geniet in plaats van het weg te gooien wanneer het uit de mode raakt.
  • UNIEK. Van iedere print is er maar 1 set, je zult dus niemand met dezelfde outfit zien lopen.


Foto’s Henk collectie: Noortje Knulst

DE LIEFDE VOOR HENK … “Ik denk dat de drang naar het maken, ontstaan is bij mijn opa Henk en mijn moeder. Toen ik klein was had mijn moeder samen met haar beste vriendin een kinderkledingmerk: Kwiebus. Dit werd gerund vanuit onze garage. Ik speelde daar vaak tussen de kledingrekken en keek hoe mijn moeder bezig was. Daarnaast heb ik mijn hele leven, mijn opa bezig gezien met allerlei klusjes in en rond het huis. Wanneer er iets moest gebeuren trok hij zijn blauwe werkjas aan en dook hij zijn schuurtje in. Hij lost alles op de meest grappige en minder flatteuze manieren op. Wat ik hilarisch vind maar ook vooral bewonder.”

INSPIRATIE HAALT HENK UIT? “Sleur, hele dagelijkse dingen. Ik stel mezelf vaak de vraag ‘waarom’?.

‘Daarnaast luister ik graag naar verhalen van mensen en kijk ik daarbij naar hoe ze uit hun ogen kijken. Hoe ze sneller of harder gaan praten als ze enthousiast zijn… en naar de bewegingen van hun handen.’

BALANS? “Mijn twee beste vriendinnen, Eva en Sanni brengen mij terug in balans. Zij zijn echt de Yin bij mijn Yang. Zelf ben ik heel druk en chaotisch en zij zijn beiden de rust zelve. Wanneer ik even niet lekker in mijn vel zit hoef ik een van hen maar even te spreken … en dan gaat het weer goed. Daarnaast is het werken aan HENK heel rustgevend.

Dat klinkt misschien gek, maar voor mijn opleiding Furniture Design aan de Kunstacademie, ben ik altijd druk met nieuwe dingen creëren, research doen, uitvinden hoe iets werkt, etc. Bij HENK weet ik precies waar ik mee bezig ben. Ik hoef niet veel na te denken maar kan gewoon lekker iets maken.

FAVO FOOD EN RECEPT? “Pizza. Wil je daar een recept van? Haha!!”

VUL AAN. Ik kan absoluut niet zonder.. En niet met…? “Verhalen. Tv programma’s over bevallingen.”

JOUW STIJL? “Ik houd ervan als iets overzichtelijk is. Dus zonder fratsen en frutsels. Het is beide een mengeling van oud en nieuw. Minimalistisch maar kleurrijk.”

LIFEQUOTE: ‘Je zult hiervan groeien.’

 Foto portret Jasmijn. Credits: Menno van Winden.