‘No bitches, no money!’

Voor upcoming soloartiest deMaas; ‘geen bitches en money’. Wat dit precies inhoud? Dat vraag ik dan maar op de man af. “Hey Tom! Vertel eens over je nieuwe track.”

DeMaas: “Het nummer gaat over hoe ik midden in de nacht werd getroffen door een aanval van creativiteit. Ik wil de horizon van mensen verbreden. Mijn video is dan ook zeker niet standaard. Het laat mensen verrast achter.”

Dat verrast mij absoluut niet. Tom rent in futuristische pakjes zie door een moeras en andere bijzondere plekken. Wie is dit talent? Maak kennis met Tom de Maas (31) uit Tilburg. Hij maakt muziek passend bij de nieuwe muziekstroming: Alter Elektro R&B.  De videoclip van zijn zojuist gereleasede nummer: ‘Midden in de nacht’ is zojuist gereleased.

Tom zou Tom niet zijn als hij deze track, volledig zelf geproduceerd zou hebben. Uiteraard opgenomen in zijn eigen studio. De video is ontzettend tof en ook een beetje steamy! Een tikkeltje rode oortjes krijg je er wel van.  😉

‘Eigenlijk ben ik niet echt een zanger,
meer een glijer.’

Tom heeft gewoon een ‘zachte g’. Als trotse Tilburger is deze mooie klank dan ook terug te horen in combinatie met zijn eclectische teksten en toffe beats. “Ik mix graag alles tot een glijdend geheel. Ik denk en handel niet binnen lijntjes. Mijn eigen gehoor is mijn vertrouwen waarop ik bouw. 

Wat mij ook helpt? Dat is de inspiratie van – en de samenwerking met andere creators. Het gaat mij er ook niet om hoeveel views ik trek met deze clip. Ik wil gewoon super goede muziek maken waar ik blij van word. En hopelijk worden andere mensen dat ook.”

Wat Tom heeft met vuurwerk? Dat is dat hij wil ‘ontploffen’ met zijn nieuwe album en instrumentale tracks. Dit is pas het begin van een grote droom. In januari staat hij in Carré. Wow echt? Ja! Duizenden mensen inspireren met dit kleurrijke licht gaat jou zeker lukken Tom!