RAY CHARLES. Met liefde geschreven door Hippe Shit 013. En deze coole artworks? Maakt hij helemaal zelf!! Hippe Shit ik ben zo F trots dat jij in mijn team zit! Lees en bekijk deze shit. Oh en check zijn werk en meer coolstuff ook op mijn Instagram. Volg it to stay up to date. 🙂

“Dus…ik werd geraakt door de film “Ray”. Een film gebaseerd op het leven van Ray Charles. Zijn tegenslagen, zijn overwinningen, zijn triomfen, zijn levensstijl … Je ziet ze allemaal voorbij komen. Deze film inspireerde mij om hem vast te leggen. En niet 1x maar 2x.
Ik begon met een doek van 90×70.

Ray Charles maakte het onmogelijke mogelijk. Hij baande zich als blinde muzikant een weg door de harde muziekwereld.
Hij behaalde alles wat er in zat.

“Live each day like it’s your last. ‘Cause One day you gonna be right”.


Een quote van Ray Charles. Waarom spreekt mij dit aan? Vanuit de ziekte kanker. Non Hodgkin, is HippeShit013 ontstaan. Deze tegenslag, onzekere toekomst, -in mijn achterhoofd- rekening houdend dat het misschien wel mijn tijd is om te gaan, mijn strijd, mijn battle en ook je overgave aan de medische wereld. De uiteindelijke overwinning op kanker, heeft dit met dat alles, mij andere inzichten gegeven. Andere belangen en prioriteiten in en over het leven. Dit enige leven dat wij hebben.

De prognose qua genezing werd hoog ingeschat. Heel hoog. Maar voor mij persoonlijk, was dat geen reden om af en toe toch stil te staan bij de dood. Uiteindelijk is zo’n prognose een “theorie”, IK heb te maken met de “praktijk”, en zoals op vele vlakken kan de praktijk anders uitwijzen dan de theorie.

Terug naar Ray Charles en zijn quote…
Haal alles uit het leven, een L-E-E-F! Het kan zomaar voorbij zijn. En zo kwam ook voor mij de keuze om te stoppen met werken bij Justitie, mijn zekerheid op te geven en andere keuzes te maken zoals het maken van HippeShitArtwork in een kunstwereld waar ik “blind” doorheen ga. Na het maken van deze “kleine” Ray Charles, maakte ik meteen één op grotere formaat. 120×90. Zijn aanstekelijke lach, voor mij een symbool voor al zijn triomfen. En in plaats van “Georgia on my mind”, maakte ik een tribute to Ray met “Ray Charles on my mind”

Deze Ray Charles hangt ter expo bij 💈Do Or Dye. En voor een Meet & Greet met BadAss Hipness Ray Charles, Kun je terecht bij:
Do Or Dye hairstylist
Poststraat 24
0612266822
“Get your hair done @ Do Or Dye, and walk away, with a smile like Ray”

Soulfull greetings
Pee-Jay

Facebook: hippeshit013
Insta: Hippe_Shit013