Reiki staat voor universele levensenergie. Het zit in ons en alles om ons heen. We leven van deze energie. Ook planten, dieren, voeding en de materie. Het woord ‘Rei’ betekent spiritueel bewustzijn. ‘Ki’ staat voor levenskracht en levensenergie. Het is een bron van universele onvoorwaardelijke liefde.

Zowel ‘Ki’ als ‘Prana’ staat voor levensenergie. Dit wordt middels de handen van de healer doorgegeven aan het lichaam van de cliënt. De energie stroomt middels een handoplegging techniek en verschillende posities door het lichaam van de cliënt. Dit heeft een healend, ontspannend en inzichtelijke werking.

Middels Reiki kun je ook energie sturen naar blokkades in het lichaam. Blokkades liggen opgeslagen in onze energiebanen. Middels Reiki komt er weer ruimte in deze energiebanen en gaat de energie weer vrijer stromen. Het kan zowel fysiek, mentaal, emotioneel als energetisch zorgen voor meer balans. Het herstelt het lichaam in harmonie en stimuleert het natuurlijke genezingsproces. Reiki is een vorm van alternatieve geneeswijze. Door verbinding te maken met de bron, kan de Reiki door het kanaal van de healer worden doorgegeven.

Tijdens de behandeling kun je een prettige warme energie ervaren, tintelingen, kleuren of andere lichamelijke of visuele prikkels en gedachten. Er is hierin geen goed of fout in wat de cliënt ervaart. Laat het er volledig ‘zijn’ en vertrouw op wat Reiki jou geeft. De werking van Reiki zal dus niet alleen op het moment ‘direct’ voelbaar zijn. De energie zal ook door/nawerken in de tijd daarna. Je zal op diverse thema’s en op lichamelijk, fysiek, emotioneel en energetisch niveau veranderingen kunnen ervaren.

Reiki is een methode ontstaan vanuit een langdurige meditatie van Mikao Usui. Bij het bereiken van een staat van verlichting ontwikkelde hij dit ‘Usui System of Natural Healing’ systeem. Voor de 1e graad Reiki – Usui Shiki Royo – System of Natural Healing, heb ik mijn certificaat behaald aan een officieel erkend Reiki-instituut.

Ben jij benieuwd naar wat Reiki voor jou kan betekenen? Plan dan jouw afspraak in voor een Reiki behandeling. Ook bied ik Reiki aan als onderdeel van een compleet Mind, Body, Soul Healing pakket inclusief visuele geleide meditaties, lifestyle coaching, Shin-Do, een complete Aura behandeling en Chakra Healing. Dit is eventueel ook uit te breiden met mijn andere expertise: Voeding Coaching. Stuur een mail naar carmen@so-cee.com of voeg een bericht toe middels het contactformulier voor meer informatie.