De laatste tijd denk ik heel veel na over het woord ‘vrijheid’. Want wat is vrijheid nu eigenlijk? Vrijheid is niet maar één ding denk ik. Vrijheid is een gevoel wat we kunnen verbinden aan situaties, normen & waarden, relaties, het uitoefenen van werk, een hobby, het loslaten van gedachtes en angsten, gezondheid, bewegingsvrijheid….

Voor iedereen heeft vrijheid een hele andere betekenis. In de Nederlandse encyclopedie worden er niet voor niets 15 omschrijvingen voor dit woord gegeven. Voor de een is vrijheid dat je alles kan doen en laten wat God verboden heeft. Voor een ander is het openheid, eerlijkheid, vrijheid van meningsuiting, gelijkheid in godsdienst/afkomst, vrede, geen oorlog of je fysiek en mentaal veilig voelen.

Dit laatste is zeker het allerbelangrijkste. In de struggle naar ‘persoonlijke’ vrijheid vergeten we soms de realistische betekenis. Zo ook ik. Het is nu een week geleden dat wij allemaal geshockt zijn door de aanslagen in Parijs. Ik vind het zo erg wat er gebeurd in deze wereld. Waarom kunnen we niet gewoon van elkaar houden? Elkaar met respect behandelen en accepteren wie iemand anders is? Waarom hebben mensen behoefte aan macht en plaatsen zij zichzelf op een bepaald voetstuk waar anderen tegenop moeten kijken? Waarom?!

socee.blog.lifestyleblog.balans.zen.1

Zijn we niet gewoon allemaal naakt geboren en kregen we het geschenk om een sprookje te schrijven in een blanco boek?

Hoe kun je iemand zijn vrijheid op zo’n gruwelijke wijze ontnemen? Diegene moet de vrijheid in hun ogen hebben zien verdwijnen. Angstig, biddend voor hoop, liefde, geluk en vrede. Mijn gedachtes gaan uit naar alle slachtoffers en nabestaanden. Zij zitten voorgoed gevangen in angst en verdriet. Binnen een paar seconden was die fijne vrijheid weg…

I pray for Paris! Met tranen in mijn ogen, oprecht. Dit keer wil ik jullie vragen om even een paar minuten in de rust en met gesloten ogen dankbaar te zijn voor de vrijheid die wij nog wel mogen ervaren. Relatief is het. Dit zou een positief artikel moeten worden over vrijheid maar ik vind dat ook deze emoties gedeeld moeten worden. Ik sta niet meer sterk met beide benen op de grond maar ik ben me bewust dat de grond zomaar onder je voeten weg kan zakken.

socee.blog.lifestyle.balans.zen.4

Misschien ben ik iets te spiritueel maar dit is wat mij wel helpt. Maak contact met de aarde in de buitenlucht, ga in deze positie zitten op blote voeten, adem de frisse lucht langzaam in en laat al je gedachtes en angsten los. Geniet van de natuurlijke kracht van de zon, de wind, de stilte en ‘Pray for Paris’. Doe dit 15 minuten. Ga daarna als een speer naar huis, knuffel en kus je geliefden (of bel/app ze wanneer ze te ver weg zijn) en vertel ze dat je van hen houdt! Besef, leef, geniet, lach, ben dankbaar, zorg voor elkaar en hou van elkaar. SO be gratefull! 

LOVE YOU!!! Xx SO CEE

‘Imagination is the only weapon in war against reality.’

Photocredits: Erik Breuer >> Love, peace & happiness photographer <3