Dadels daar ben ik dol op! Ze zijn lekker zoet, vol vezels, mineralen, vitamines en fytonutriënten en daarom ideaal als snoep vervanger. Je kan het eten als tussendoortje zoals de healthy dadelsnack, verwerken in toetjes, bij het ontbijt door de(soja) yoghurt, in salades of gewoon los uit de hand.

Dadels zitten vol met vruchtensuikers (dat zijn de goede suikers) maar ook vol met vitaminen B6, C1 en DNA. Dit laatste is zeer belangrijk omdat het een bron is voor het voorkomen van kanker. Ook al zitten er voldoende koolhydaten in, het is een sterke energiebooster. Het geeft snel een verzadigd gevoel en het is veel beter dan ieder ander fructose tussendoortje.

dadels

Dus SO CEE zet te dadel regelmatig in de spot en adviseert om de dadel aan je voedingsschema toe te voegen / vervangen voor je huidige ongezonde snack. Eet een handje dadels voor of na het sporten zodat je meer energie krijgt. Wist je dat je tot een uur na het sporten nog een hoge verbranding hebt? Dan kun je dus toch lekker blijven ‘snoepen’ na je training 😉