Credits art: Deau Design

  1. De vezels in de vijgen bieden bescherming tegen borstkanker.
    (lees verder bij deze bron: Puur Figuur).
  2. Deze healthy foodie heeft een bloeddruk verlagende werking.
  3. Een hele fijne ontdekking is dat je calcium niet per se uit melkproducten hoeft te halen. Melk is niet gezond voor onze darmwand dus snack lekker van calcium vervangers. Naast vijgen bevatten broccoli, bonen, amandelen, sesamzaadjes, rucola en paksoi ook een bron aan calcium. (Klik hier voor meer info.) Roer vijgen door je ontbijtbowl, eet los uit het vuistje of verwerkt in een heerlijk baksel. Het is een top suiker vervanger!
  4. Vijgen zorgen voor een beter zuur-basen balans. Goede osteoporose behandeling zit in een heel goed voedingspatroon + de juiste beweging.
  5. Naast aardbeien, olijven en avocado, beschermt ook de vijg tegen gezichtsverlies. (Vanaf 3 stuks fruit per dag genuttigd.)
  6. Vermindert keelpijn en is goed voor een stabiele suikerspiegel.

Al met al een super foodie! Natuurlijk zit er ook fructose in vijgen oftewel; fruitsuikers. De juiste balans in voeding is belangrijk! Zo ook het voldoende nuttigen van mineralen, vitamines > de essentiële micro nutriënten. Zorg erbij dat je dagelijks voldoende water drinkt zodat de cel-communicatie in je lichaam versterkt en je hersenen ook de voedingsstoffen op kunnen nemen. Zo zorgt water er natuurlijk ook voor dat je niet uitdroogt en in dit geval: de bijzondere werking van de vijg tegen de nieren ook beter zijn werk kan doen. 🙂
Ciao! Xx SO CEE