Hoi Foodies! Dit mailtje kreeg ik van mijn lieve zus Zana. Waarin ik een ware foodlover ben en zij bij mij maar al te graag aan tafel schuift, heeft zij weinig inspiratie voor de keuken en bestempeld zichzelf echt als een miss-net-niet-kok. Daarentegen is zij de topchef als het gaat om creativiteit en het schrijven van columns. (Kijk maar eens hier!) Haha je kan je wel voorstellen dat ik echt dubbel lag om onderstaande. Bij deze SIS; dit ontbijtje is speciaal voor deuskes zoals jou. Dit makkelijke recept gaat je echt wel lukken hoor! En jullie natuurlijk ook. 😉 I am SO sure! xx

“Beste SO CEE Sister,

Heb je weleens zo’n dag dat je je niet verder beweegt dan van de bank naar de koelkast en weer terug? Dat je nog meer slaapt dan een baby? Dat je grootste dagtaak bestaat uit het opnieuw vullen van je kruik? Dat je er op het einde van de dag achter komt dat je al je maaltijden met snoep hebt vervangen? Niet écht een familiekwaal volgens mij…

so-cee.blog.lifestyle.foodblog.recept.gezond.glutenvrij.health.suikervrij.lactosevrij.powerfood.peren.ontbijt.bowl.1

Vandaag wil ik regelmaat en ‘normaal eten’. Ik fiets naar slagerij ‘Fons Pessers’ om wat inspiratie op te doen voor het avondeten. Daar zie ik een bruinzwarte ribbenkast in de vitrine glimmen en ik vraag de verkoopster of ik ze kan opwarmen in een pan. Ze begon toen over zilverfolie, afdekken, op laag vuur zetten… je begrijpt: veel te ingewikkeld voor een beginner. Echter, al het andere vlees zag er nóg spannender uit. Helemaal niet voorgebakken ofzo. ‘Doe maar voor één persoon spareribs’. 

Eenmaal thuis werp ik een blik naar mijn compacte keuken met pannen van ‘Fisher-Price’. Je kent ze wel: van die pannen die een hele geschiedenis hebben meegemaakt binnen de familie.

‘De pan die mijn ‘So-Cee-Sister’ waarschijnlijk heeft afgeslagen maar ik uit beleefdheid heb aangenomen. Die.’

so-cee.blog.lifestyle.foodblog.recept.gezond.glutenvrij.health.suikervrij.lactosevrij.powerfood.peren.ontbijt.bowl.2

Ik pak de papieren zak met vlees erbij en ontdek tot mijn geluk dat de koe nog warm is. Twee minuten later ligt ze op mijn bord, voor de tv. Met mijn tengere vingers (jah tenger! zonder ze te trainen) vergrijp ik me aan de ribben en met mijn tanden scheur ik dierlijk het vlees er van af. Dit geheel moet er heel mannelijk en vooral onsmakelijk uit hebben gezien. Ik stoor me aan een monotone stem op de achtergrond maar mijn vingers zijn te vet om van kanaal te switchen. Mijn grote teen blijkt hiervoor motorisch gezien niet geschikt.

‘Dr. Phil’ is getuige van dit tafereel. En ik zou het vandaag nog zo anders doen. So Cee… ‘Spare me the ribs’. Bespaar me deze levensstijl. Ik wil je uitdagen om speciaal voor mij een ‘So Zaan’ gerecht te ontwikkelen. Een simpel maar gezond gerecht voor een echte zoetekauw. Oh, en mag ik dan jouw pan lenen? Succes! Liefs Zaan!

Nou Zaan! Voor dit receptje heb je niet eens een pan nodig!! Alleen een staafmixer maar die heb ik natuurlijk ook in huis mocht je die willen lenen. Dit recept is een gezonde zoetekauw wat je in de ochtend, als snack, lunch of op de bank als midnightsnack of avondeten kan eten. 😉 

Loop van je bank naar de koelkast en pak daar het volgende: 

4 grote medjoul dadels (ontpit ze en maak deze fijn in kleine stukjes), 2 peren, 1 hele eetrijpe (zachte!) avocado (zonder schil en pit natuurlijk anders ben je echt een deuske), 1 el honing, 1 el kaneelpoeder en venkelzaadjes. Pureer dit allemaal bij elkaar met de staafmixer en klaar is de ontbijtbowl en het deuske! 🙂

so-cee.blog.lifestyle.foodblog.recept.gezond.glutenvrij.health.suikervrij.lactosevrij.powerfood.peren.ontbijt.bowl.7