Dit is geen crap maar super smaakvol. SO crab-it up met SO CEE’s ei-basilicum-bloedsinaasappelmousse geserveerd met gekookte krabbenpoot en geroosterde rode bieten.

Een smaaksensatie die je gaat verbluffen terwijl ‘ie wederom super simpel is! SO:

  • Koop een mooie krabbenpoot op de markt. Hier zijn ze vaak echt betaalbaar dus dit recept lijkt prijzig maar dat valt eigenlijk wel mee. Kook deze krabbenpoot 10 minuten in kokend water met een (glutenvrij) bouillonblokje. Laat de poot daarna een half uur afkoelen. Je kunt dit ook al een dag van te voren doen en de poot in de koelkast bewaren.

so-cee.blog.recept.glutenvrij.lifestyleblog.krab.rodebiet.6

  • Rooster ondertussen de dun gesneden plakken rode biet in de oven op 200 graden (ongeveer 25 minuten) of bak ze in een grillpan. Bij beide manieren besprenkel je de bieten met zonnebloemolie. Bestrooi ze voor het bakken/roosteren met zeezout.
  • Kook ook p.p. een eitje in 5-6 minuten. Haal de schil er daarna af (laat het ei dan wel eerst afschrikken onder koud water) en pureer met een staafmixer het ei met verse basilicum blaadjes en een halve uitgeperst/geknepen bloedsinaasappelĀ tot een gladde mousse.

so-cee.blog.recept.glutenvrij.lifestyleblog.krab.rodebiet.1

  • Haal de krab uit de krabbenpoot met een krabbentang (zoals op de 2e bovenstaande foto) en doe dit in een schaaltje. De ene kant van de tang gebruik je om de poot te breken/kraken en de andere kant is een soort pincet waarmee je de krab eruit kan schrapen. Let goed op dat je geen harde stukjes poot mee eruit haalt. De kans hierop is vrij groot omdat je de poot natuurlijk hebt gebroken.
  • Maak het bord mooi op en crab-it-all-up šŸ˜‰

so-cee.blog.recept.glutenvrij.lifestyleblog.krab.rodebiet.4