Op Instagram spotte ik deze ontzettend kleurrijke foodie! Niet alleen omdat hij een oog heeft voor het maken van prachtige creaties (waarvan de smoothie bowl zo in je mond kwijlt ;)), maar ook voor zijn warm hart voor mensen en een ontzettende powerbooster qua health en food. Een inspirator naar mijn hart! Na een paar chats voelde ik de match! Een mannen foodblogger wie ons meeneemt door zijn culturele liefdesreis voor gezond en bewust eten. SO proud to announce SO CEE’s new foodblogger: Nutritiomatic!
Jump & Swim In My Healthy Lifestyle (Smoothie)bowls with the colours of Heaven❤
NUTRITIOMATIC: “Mijn vrienden omschrijven mij als behulpzaam, communicatief, geduldig, sociaal vriendelijk en de ontgiffer. Iemand die altijd tips over de gezondheid en weerstand van mensen kon geven. En op een vriendelijke manier voor de gezondheid van mensen in de directe omgeving en erbuiten heeft klaar gestaan.
FOODLOVE: Mijn eerste aanraking en liefde voor voedsel begon thuis via mijn moeder die altijd aan het spelen was met ingrediënten. Daarmee wilde zij de meest populaire culinaire recepten ter wereld overtreffen. De stijl die bij mij weleens voorkomt is om te spelen met gezonde voedingstoffen dat varieert van Aziatische tot Chinees, Japans, Indonesische, Javaans, Italiaans, Marokkaans, Spaans en Surinaams met voedingsstoffen die alle organen van het menselijk lichaam betrekken. Van zintuigen tot spijsvertering, hormonen en voortplantingsorganen. Daarmee is de inspiratie voor mij vooral door mijn moeder mee begonnen en heeft het mij de kracht gegeven om het een stukje hogerop te brengen.”
Jouw recepten zijn een kleurrijk geheel. Zie jij het leven altijd zo kleurrijk? 🙂
“Nou het leven ziet er inderdaad niet zo rooskleurig uit als de kleuren van mijn smoothies maar ik weet dat wij allemaal een creatie zijn van God. De aarde is slechts het begin is van onze reis naar een kleurrijke toekomst.
Ik geloof in een spirituele wereld waar De Schepper van de aarde en hemel zich in bevind, waar alles nog veel intenser en kleurrijker is dan wij ooit hier op aarde momenteel ervaren hebben. En hij heeft heel veel mensen gecreëerd die daar het voorbeeld van wezen!
HET RECEPT:
GEVROREN (SOJA)YOGURT
1/2 CUPJES GEVOREN KOKOS IJSBLOKJES
GEVROREN MANGO, ANANAS, AARDBEIEN, KERSEN, BASIL EN ADVOCADO
1 SCHEP ZELFGEMAAKTE GEVROREN BLACK CURRANT IJS ERIN GEMENGD
FROZEN YOGURT
1/2 CUP COCONUT ICECUBES
FROZEN MANGO, PINEAPPLE? STRAWBERRIES? AND CHERRIES?
BASIL AND AVOCADO
FROZEN HOMEMADE  1 SCOOP BLACKCURRANT ICECREAM >> Ja dat black currant ijs maak ik weleens met black currants, gevroren bananen en water. Soms ook wel met griekse yogurt of met vanille yogurt en anders karnemelk. (Of natuurlijk: soja).
Gezondheid staat dus hoog in je rankinglist? Geboren overtuiging of aangeleerd? Aangeleerd is daar het goede woord voor sinds ik aanleerde dat onze gezondheid niet alleen dagelijks beïnvloedt word door onze voeding maar ook door de maatschappij en omgeving dat om ons heen zit. De kern is om jezelf te vermijden van het negatieve om op een positieve manier de juiste balans te kunnen vinden. Dit heeft betrekking tot alles wat wij momenteel in onze dagelijkse levens ervaren en niet alleen met voeding.
Het energieveld van ons lichaam verlangt naar optimale gezonde stoffen om onze bloeddruk te besturen, maar ook om het karakter en verstand mee te ontwikkelen. Dit alles zodat alles wat we absorberen, op onze omgeving en mensen kunnen weerspiegelen. Hoe gezonder wij eten en drinken, des te beter wij denken, ons voelen en opstellen.”
SPORT? “Ik sport weleens maar niet zovaak meer als vroeger. Toen deed ik dagelijks 1000 pushups en situps zonder diverse fitness apparaten. Op een gegeven moment werd ik veel te zwaar en verslaafd aan sport. Toen had ik er genoeg van. Ik vind het bijzonder om conditietrainingen te doen en dat past ook veel beter bij me zoals fietsen, hardlopen, rondjes rennen voor het verbeteren van het uithoudingsvermogen.”

WHEN SO CEE MEETS CULTURES 🙂 >> “Mijn achtergrond is Surinaams Chinees. Dat zijn mensen wie hartstikke leergierig en vrolijk zijn. Zij hebben een passie voor eten en houden ervan om dit met anderen te delen.

Mijn droom is om een website en receptenboek uit te brengen met als doel om mijn passie en talent te kunnen delen met de mensen. Ik heb al heel veel aanvragen gekregen om een eigen zaakje te beginnen maar dat sla ik voorlopig nog wel even over. Ik wil eerst bekender worden en succes boeken met mijn Europese receptenboek. Daarna zie ik wel verder. De dingen die ik momenteel weeg in het leven om de juiste balans te vinden zijn de diepe liefdevolle gesprekken met mijn moeder, vriendin, familie en vrienden. Daar word ik ontzettend rustig en zelfverzekerd van.”

DEAR NUTRITIOMATIC, SO HONOURED TO HAVE YOU HERE!
USE THIS PLATFORM AS A FOOTSTEP TO YOUR DREAM. 🙂
XX SO CEE