Love is a boomerang…

Een boomerang wordt omschreven zoals: ‘Een gebogen werpstok die de neiging heeft, als het geen doel getroffen heeft, terug te keren naar de werper.’ Zou het dus ook zo zijn met de liefde? Telkens als het even moeilijk gaat in de liefde, dat we eigenlijk uit angst onszelf terugtrekken? Bang om gekwetst te worden? Bang voor afwijzing? We flirten, daten, laten ons van onze beste kant zien, we plagen, trekken aan en vervolgens als het te dichtbij komt gaan we het afstoten … Herkenbaar, niet?

Bang dat het te dichtbij komt en we onszelf letterlijk bloot moeten geven. Iemand dicht bij je gevoel laten en dat muurtje laten doorbreken? Super eng! Dat maakt je kwetsbaar. Toch zijn mensen wel altijd op zoek naar erkenning. Het gevoel dat je er mag zijn en dat anderen je waarderen om wie je bent. Gebeurd dat niet, dan trekken we ons uit zelfbescherming terug. Veilig. Zodat die boomerang niet terug komt en ons hart breekt.

 

socee.lifestyle.blog.lovedrunky.fashion.2Liefde is aantrekken en afstoten en telkens moeten we opletten dat die werpstok ons niet terug raakt. Hoe pijnlijk liefde soms dus ook kan zijn, is het niet zo dat moeilijke periodes je juist sterker maken? Je kwetsbaarheid laten zien is een sterkte, geen zwakte. Misschien word je gekwetst maar heel even hield jij die boomerang tegen… Jij greep dit uit de lucht en doorbrak die muur. Dat is dapper van je! Want wie weet voelt diegene wel hetzelfde voor jou? Zou dat niet heel mooi zijn? En wat als het niet zo is? Is dat dan het einde van de wereld? Even voelt dat wel zo maar dat is beter dan de gedachte ‘had ik maar ….’. Dan zou je het nooit weten toch? Dus laat je de boomerang doorschieten en is je hart op voorhand al gebroken? Of toon je jouw kwetsbaarheid met kans op een leven lang delen met de liefde van je leven?

DSC_0407

De boomerang vindt zijn weg altijd terug dus ben niet bang voor afwijzing. Het mooie aan de boomerang is dat je deze altijd weer uit kan gooien! Dus wie niet waagt, wie niet wint.Kwetsbaarheid maakt je puur en echt! Gun jezelf de liefde en bedenk ook dat je van jezelf mag houden zelfs al worden we soms afgewezen. Een levensverhaal bestaat niet alleen uit top stories maar de verhalen met je leven wel top! Dan hebben we in ieder geval iets te delen met die ene date die we zien zitten 😉
socee.lifestyle.blog.lovedrunky.fashion.9

LOVE IS A BOOMERANG
0.0Overall Score
Reader Rating 0 Votes