Snorrie mijn naam ik geen Corrie maar ik heb wel spijt! Ofja, ik wilde dit recept vorige week al posten maar ik heb het soms zo ontzettend (in positieve zin) druk dat ik niet meer altijd alles op tijd kan posten. Maar ach dat betekent wel dat er super veel mooie ontwikkelingen zijn. Allemaal leuke dingen waarvan jullie snel op de hoogte worden gebracht. Nou vooruit even wat aandacht voor het volgende.

Binnenkort begin ik met een extra studie over voeding, coaching en sport als aanvulling op mijn lifestyle coachingstrajecten. Daar heb ik ontzettend veel zin in! Hiermee kan ik nog meer mensen gelukkig, gezond en fit maken, kennis delen en daarmee jullie inspireren met nog meer lekkere recepten, welke ik dan ook graag wil koppelen aan een stukje theorie, een feitje/weetje of wat het b.v. voor invloed kan hebben op je gezondheid en sportprestaties. Op mijn Instagram account kun je mij volgen met wekelijks exclusieve nieuwe health & foodie facts. Leuk hé?! SO follow me on ‘Insta’ and get updated. 🙂

so-cee.blog.lifestyle.fashion.recept.glutenvrij.glutenfree.health.zoeteaardappel.brood.8

Maar eerst deel ik dit lekkere recept met jullie. Door mijn glutenallergie heb ik inmiddels wel geaccepteerd dat ik veel dingen niet kan eten. Nu is het voor mij geen ramp om taartjes, koeken en dat soort bewerkte suikerrijke voeding te laten staan. Daar was ik toch al geen fan van. Wat ik soms dus wel mis, is een heerlijk stukje brood. Glutenvrije producten koop ik niet omdat ze vaak ook rijk aan suikers en andere bewerkingen zitten. Dus ik dacht; hier ga ik iets op verzinnen! En ik zeg dit niet omdat het mijn eigen blog is en mezelf de hemel in te prijzen … Maar dit zoete aardappelbrood is SO good! Veel vrienden van mij hebben al mogen snullen van mijn nieuwste recepten aanwinst. Allergie of niet, ik weet zeker dat jij er ook net zo van zal smullen. No gluts is glory!!! 😉

To do: 

  • Kook 1 mega grote zoete aardappel beetgaar. Dit werkt het makkelijkste indien je de zoete aardappel vóór het koken in plakjes snijdt.
  • Giet af en verwijder de schil van de zoete aardappel. Doe de plakjes in een kom en voeg 2 eieren, 100 gram rijstmeel en 150 gram boekweitmeel toe. Pureer dit mengsel met een staafmixer.
  • Voeg daarna kruiden zoals zeezout, Italiaanse of Provinciaalse kruiden en peper toe. Mix opnieuw.
  • Snijdt de zwarte olijven in kleine stukjes en roer dit door het mengsel. Doe hetzelfde met de rucola.
  • Rasp er eventueel naar smaak Parmezaanse kaas doorheen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het brood in 35/40 minuten gaar.
  • Serveer met een homemade soepje of bij een borrelplankje. Mijn favo soepje? Die zal ik binnenkort ook eens posten!! 🙂
  • Tip: Ik haal het brood er na 28 minuten uit en besmeer het daarna soms nog met wat honing en geitenkaas. Daarna nog een minuut of 10 terug de oven in … Hmmmmmm!!

Liefs voor jullie!! xx

so-cee.blog.lifestyle.fashion.recept.glutenvrij.glutenfree.health.zoeteaardappel.brood.4