Valentijn. Een dag waarop de liefde wordt gevierd. In mijn ogen is dat best schrikbarend. Maar 1 dag in het hele jaar?! Is er werkelijk maar 1 dag waarop we jaarlijks de liefde vieren? 😉 Van mij mag het iedere dag Valentijn zijn. Niet in de zin van de commercialiteit maar wel in de zin van het bewust zijn van de liefde waarmee wij omringd zijn. Laten we de liefde iedere dag vieren! Sta jij er weleens bij stil, hoe geliefd je bent? En hoeveel liefde jij daadwerkelijk geeft en ontvangt? Van je partner, ouders, vrienden … Liefde zit ook verbonden in de natuur, in dieren, in onze voeding en niet te vergeten: onszelf. Heb jezelf lief zoals je ook anderen lief hebt en wil hebben. Ben dankbaar voor alle liefde die jij je voelt. Hoe groot of klein het ook is. Liefde is er altijd en overal om ons heen. Open je ogen, voel het in je hart! Happy Valentine!!

Hierbij post ik een heerlijk Valentijn taartje. Super lekker om voor je partner, dierbaren en/of jezelf te maken. Op inspiratie van Miss Havermout heb ik de bodem en de fudge (wat de binnenlaag van de taart vormt) gemaakt. De kokos cheesecake topping maakt het taartje extra verrassend. Uit een liefdevol hart maakte ik dit taartje voor een gezin dat onze steun en liefde goed kon gebruiken. Iets goeds doen voor een ander zelfs wanneer je ze niet kent, is ontzettend mooi! De glimlach en dankbaarheid die je hiervoor terug krijgt is onbetaalbaar. Ook dat is liefde geven en ontvangen. Lieve mensen; doe eens iets vrijwillig. Je zult zien dat je daarmee niet alleen jezelf maar ook de ander, zoveel energie geeft. Deel je liefde en ontvang het 200 % terug. Volg @soceelifestyle op Instagram voor meer Mind, Body, Soul & Food inspiratie!

Valentijn Taart Recept

Bodem:
Taartvorm 23 cm. Indien je een kleinere vorm hebt is dat niet erg. De taart zal dan iets dikker worden. Dat maakt de taart alleen maar mooi gevuld. 🙂
7 medjoul dadels (ontpit en geweekt in water). Daarna in hele kleine stukjes snijden.
50 gram glutenvrije havermout
50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
4 el gesmolten kokosolie
2 el honing
>> Voeg al deze ingrediënten samen in een kom. Kneed alle ingrediënten met je handen tot een deeg massa. Dit kost flink wat kneed vermogen. 😉 Indien je goed kneed krijg je echt een stevige en lekkere bodem. Voeg de bodem toe in een met kokos ingesmeerde taartvorm. Bak de bodem 10 minuten af in de oven op 180 graden. Laat de bodem daarna afkoelen.

Chocolade Fudge Vulling:
100 gram biologische chocolade (Jumbo)
Blik kokosmelk bio (Ekoplaza) 400 mililiter.
>> Zet het blik kokosmelk een aantal uur/nacht achterin de koelkast.
>> Ik gebruik alleen de witte vaste kokos massa van het blik kokosmelk. Biologische of fairtrade kokosmelk werkt veel beter dan een normaal blik! Het kokoswater wat over blijft gebruik ik voor een heerlijke smoothie. Zonde om weg te gooien want het is heel voedzaam en lekker!
>> Kook de witte stevige kokosmelk massa op een laag vuur. Voeg hier de chocolade in stukjes aan toe zodat dit mee verwarmt en in kan dikken. Roer de massa goed door elkaar.
>> Giet de chocolade fudge daarna over de huisgemaakte dadel, glutenvrije havermout, zaden en pitten bodem.
>> Bestrijk de massa over de bodem en verdeel het goed.
>> Zet de vorm daarna in de koelast om de fudge harder te laten worden.

Cheesecake topping:
6 gram agar agar. Agar Agar is glutenvrij en een vervanger voor gelatine.
300 ml kokos yoghurt : Biologisch of b.v. Coco Yogo van Jumbo > kijk goed naar de samenstelling van het product. Liever geen mengsel met soja of water maar boven de 90% kokos. Dit maakt de vulling steviger.
>> Voeg in een steelpannetje de Agar Agar toe met enkele eetlepels water. Laat het op een laag vuur indikken.
>> Roer de kokosyoghurt daarna door de Agar Agar. Laat dit mengsel 2 uur opstijven in de koelkast. Je kan het in het steelpannetje laten opstijven of direct in de taartvorm. Indien je het in het pannetje laat opstijven, kun je het 2 uur later uitsmeren over de chocolade fudge.

 

 

 

 

 

 

Daarna kun je de taart versieren met kokosvlokken en frambozen.
De taart is ready to be served.

Sweet Valentine to you!! Xx SO CEE