Het innerlijke kind is een term voor de eerste 8 jaar van ons leven, waarin we patronen en overtuigingen ontwikkelen. Deze 8 jaar zijn zo ontzettend essentieel voor de rest van je leven. Indien jij je innerlijke kind met liefde kan omarmen, kun je zijn/haar pijn en verdriet troosten en healen. Het is een pijnlijk, verdrietig maar ontzettend mooi proces om hiermee aan de slag te gaan. WAUW!

_MG_5569

Daarbij is het dus zeker geen onderwerp
om onder de kinderstoel te steken. NEE!

95 % van wat we doen, doen we onbewust. Dat klinkt heerlijk hé! Dit geeft een soort van:

‘Ooh ik kon er toch niks aan doen, want ik deed het onbewust gevoel. 😉

Een paniek, bang innerlijk kind heeft last van belemmerende patronen. Vaak zijn dit emotionele trauma’s opgelopen in onze jeugd. Dit zijn aangeleerde patronen en overlevingsmechanismen welke we op volwassen leeftijd moeten doorbreken. Althans indien je er geen last van wil hebben. Last is meer een uitdrukking voor; belemmering in het maken van keuzes. Met beide benen op de grond staan, mentale en lichamelijke klachten welke kunnen ontstaan indien je deze trauma’s niet verwerkt.

Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat iedereen dit aan zou moeten pakken. Trauma’s of niet. Leer eens luisteren naar je innerlijke kind. De volwassen jij weet écht wel hoe het moet en heeft een sterk verklarend vermogen ontwikkeld in alle jaren (het meeste in de eerste 8!). Wedden dat er dingen loskomen waarvan je dacht dat je ze al had verwerkt? Of dingen waarvan je dacht dat ze je geen verdriet hebben gedaan? Ook fijne dingen komen naar boven! Durf jij die confrontatie aan? Je hebt niks te verliezen toch? Als kind ben je ook niet bang voor dat soort stappen. Ik zeg; laat je gedachten spelen en gooi je gevoel naar buiten. Dat lucht op en maakt plaats voor een nieuw speelkwartier. Vraag nu jouw coaching traject aan. Mail naar: info@so-cee.com

Ben lief voor je innerlijke kind. <3

Liefs, SO CEE xx

_MG_5544

Fashion of the day: jacket and sweater @Garcia Jeans, skirt @H&M, Heels @Primark
Special outfit thanks to Maison PR