Wanneer is de laatste keer dat je hebt gespeeld? Fitness is beweging. Bewegingen weliswaar, omgezet in oefeningen, verzwaard met gewicht. Ga je niet met een squat gewoon zitten? Pak je niet met een deadlift gewoon iets op van de grond?

Het zijn simpele menselijke bewegingen, moeilijker gemaakt door de technieken die er tot grondslag liggen.

Het is statisch en niet de manier waarop we natuurlijk bewegen. Als je langs een speelplaats loopt, dan zie je iets anders. Kinderen springen, rennen en grijpen, ze trekken zich op en duwen zich af. Alle bewegingen die het lichaam kan uitvoeren, zie je voorbij komen in een gemiddeld speelkwartier.

Is dat juist niet iets wat we kunnen leren? Terug naar het explosieve, het speelse, waar we de saaie statische oefeningen veranderen door iets anders? Doe een keer iets anders dan een back squat, maar pak eens een front squat of een overhead squat en probeer het te combineren met iets anders – wat dacht je van een jump squat, samen met een dumbbell press? Daag jezelf uit, op andere manieren die je de sportschool je bieden. Neem eens een maatje mee, en ga een medicine ball opgooien. Probeer er leuke spellen mee te verzinnen.

We kunnen nog best wat leren van kinderen. Misschien zijn we juist dat vergeten.

Maak van je workout een gemiddeld speelkwartier.

Met positieve en speelse groet,

Psychopositivo Roel Smolders

We all had to learn how to tie our shoelaces. Take us back to this time.
Let us learn how to play creatively again._MG_5455

OUTFIT THANKS: @Maison PR Amsterdam >> sweater @Knowledge Cotton Apperal /
Runnnig shoes @ Saucony / socks >> SO ME 😉

Photocredits: www.royvanderwens.com