broccolibleekselderijsoep3Een makkelijk te bereiden en ó zo gezonde soep! Heerlijk voor deze lentedagen en leuk om te serveren aan je gasten. Deze broccoli bleekselderij soep met gerookte zalm is een echte aanrader! 100% glutenvrij en puur natuur!

SO:
1. Zet een pan water op het vuur. Was en snij de bleekselderij in blokjes. Doe dit ook voor de broccoli. Indien het water kookt, kook je de groenten 6 minuten mee.

broccolibleekselderijsoep22. Ondertussen kun je de rode ui fijn snijden. Fruit deze met een of twee teentjes knoflook in een pan.

3. Giet de groenten af. Zet het vuur van de pan waar de ui in zit even uit. Voeg de groenten hieraan doe en pureer met een staafmixer. Meestal bewaar ik het kookvocht en voeg ik tijdens het pureren steeds een beetje vocht toe. Zo zorg je ervoor dat de soep een mooie dikte houdt en dus niet te dun wordt. Omdat het een stevige soep is kun je beter niet teveel water gebruiken.

4. Nu ga je de soep kruiden. Hiervoor kun je bouillonblokjes gebruiken maar omdat deze niet glutenvrij zijn en daarnaast veel ongezonde E-nummers bevatten, gebruik ik verschillende soorten peper, zeezout, sweet chilikruiden en citroenschilrasp. Zet het vuur weer op een lage stand aan.

broccolibleekselderijsoepheader

In de natuurwinkel heb je overigens goede bouillonblokjes die 100% glutenvrij zijn! Kruiden toevoegen is altijd op basis van gevoel en ondertussen proeven.

5. Indien de soep de gewenste dikte en smaak heeft, giet het dan in de soepkommen. Garneer met gerookte zalm (in stukjes gesneden). Wil je het nog een extra touch geven? Een beetje parmezaanse kaas erover is …. heerlijk!