Kerst is een ‘don’t feel guilty pleasure’ moment bomvol gezelligheid en …
een nog bomvollere buik. 😉

Nu vind ik het heerlijk om deze dagen door te brengen met allemaal lieve mensen om mij heen. Koken is naast sporten en mensen inspireren met mijn creatieve hersenspinsels (en idem: het luisteren naar andermans lifestory om zelf weer geïnspireerd te raken), mijn favoriete hobby. Alle allergie aandoeningen en darmproblemen vind ik alles behalve erg.
Je leert namelijk heel veel van voeding en maakt daardoor de meest lekkere super gezonde gerechten. Nou ja ik vind het niet erg maar voor anderen is het nogal een lastig pakket indien ik kom dineren.

so-cee-lifestyle-blog-kerst-recept-glutenvrij-lactosevrij-dessert-nagerecht-frambozen-chocolade-cake-lunch-gezond-coach-afvallen-dieet-tussendoor-2

Vooral nu ik een hele leuke vriend heb die aan mijn gluten- en lactose allergie ook nog noten, zaden, pitten en kokos toevoegt. Als ik dus een van deze dingen nuttig, poets ik poeslief mijn tanden en was ik mijn handen tot 5 keer toe. Eigenlijk eet ik het bijna niet meer omdat ik veel te bang ben dat hij super lief aan mijn deur staat wat hij dus doet, om mij spontaan een kus te komen geven. Lucky me met deze prins charming!

Helemaal ‘nuts’ is ‘ie en dus maken we ook wel grapjes dat mensen vast een hekel aan ons hebben als wij een keer uit eten willen. 😉 #snappenwijvolledig!!! Dus om het wat aangenamer voor hen te maken is het idee van bierviltjes ontwikkelen met teksten zoals: ‘Ga even nuts in de keuken voordat je ons serveert. Wij begrijpen dat je helemaal nuts bent dat je dit aan durft. Groetjes tafel …’ Best grappig toch?!

Enfin ik hoop dat jullie nog niet teveel stress ervaren om iets lekkers op tafel te zetten. Om jullie ook nog een aantal calorieën te besparen en een soort gezond toetje te laten serveren wat mega makkelijk is om te maken bedacht SO CEE deze variant. En wat extra leuk is? Je maakt het dessert dus nog gezonder door de chocolade van Dr. Ludidi te gebruiken. Dit is de eerste 65% raw cacao FODMAP friendly choco die naar melk smaakt. Joh?! Ja echt!! Mocht je dit niet in huis hebben gebruik dan een chocolade letter van de Sint die je vast nog over hebt. Toch?! En anders hollen naar de supermarkt voordat je in de mega lange rij staat met deze Hollandse hamsterdagen …

KOM OP NOU! HET RECEPT

> Lek 1 blik rode bonen uit. (La Bio Idea Eko Plaza) en spoel goed af onder water. Dep droog.
> Doe dit in een kom en voeg toe: 1/3e geraspte chocolade letter/reep (Dr. Ludidi) a 70 gram (met rasp schaven).
> 1 grote scheut agarve siroop.
> 1 tl wijnsteenbakpoeder
> 2 eieren

> Pureer dit alles met een staafmixer tot een mooie egale massa.
> Doe dit in een bakvorm naar keuze en bak in de oven gedurende 29 minuten op 190 graden.
> Laat de taart goed afkoelen en snijd de taart daarna in twee delen (niet in stukken maar zodat je de taart kan vullen).
> Leg een helft neer en versier dit met frambozen. Druk de frambozen een beetje aan maar niet helemaal tot mousse vermalen. Doe de andere helft van de taart er boven op en klaar is ‘ie.
> Maak een soort frambozen bloem bovenop en dien op.
>> Bestrooi de taart eventueel met poedersuiker, serveer met wat ijs of extra chocolade saus. 🙂

Merry healthy X-Mas snoepkontjes!! Xx SO Snoopie myself

so-cee-lifestyle-blog-kerst-recept-glutenvrij-lactosevrij-dessert-nagerecht-frambozen-chocolade-cake-lunch-gezond-coach-afvallen-dieet-tussendoor-4