FLAT BREAD. Het klinkt al healthy toch? Brood maar dan platter. 😉 Én deze is natuurlijk super gezond want het is glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Omdat ik een glutenallergie heb eet ik eigenlijk nooit brood dus dacht ik laat ik eens wat bedenken waardoor ik toch heel af en toe de Hollandse traditie door kan zetten. Brood is op zijn tijd natuurlijk lekker en deels gezond gezien het jodium wat erin zit.

Zelf ben ik van mening dat een zo natuurlijk mogelijk voedingspatroon meer verantwoord is en je brood niet per se nodig hebt. Maar eerlijk is eerlijk een super healthy levensstijl is voor velen meestal alleen haalbaar indien je streeft naar de ’80-100-regel’. SO CEE kan je helpen om hierin de juiste balans te vinden. Geen crashdieet maar een persoonlijk fijne en heerlijke levensstijl voor altijd. 🙂 Benieuwd naar mijn lifestyle coaching traject? Mail dan naar carmen@so-cee.comso-cee.blog.recept.recipe.glutenvrij.glutenfree.flatbread.nootmuskaat.10

Maar voor diegenen wie een flatte belly willen houden en toch van dit lekkers willen nuttigen probeer deze variant dan eens. 🙂

Je hebt nodig: 100 gram boetweitmeel, 2 eieren, nootmuskaat, komijn kruiden, zonnebloempitten, witte sesamzaadjes, kleine eetlepel wijnsteenbakpoeder én als geheime ingrediënt een eetlepel tahin indien je dat lekker vindt. Je mixt alles in een grote kom bij elkaar. Gebruik hiervoor je handen. Kruid met de nootmuskaat (ik gebruik kleine korrels maar indien je dat te overheersend vindt kun je ook fijngemalen gebruiken), komijn (1 kl eetlepel) en een snuf zeezout. Maak er een grote deegbal van en rol deze uit met een deegroller. Dit werkt het makkelijkste indien je de roller insmeert met wat boekweitmeel. Verwarm de oven voor op 190 graden en bak het brood op een stuk bakpapier in 26 minuten goudbruin.

so-cee.blog.recept.recipe.glutenvrij.glutenfree.flatbread.nootmuskaat.6

Laat afkoelen en beleg het brood met verse geitenkaas, Italiaanse kruiden en besprenkel met honing. Doe het nog een minuut of 5 terug in de oven en garneer daarna met rucola en zwarte olijven. Ooh dit is zo lekker!

Kijk uit dat je er niet teveel van eet want dan had je natuurlijk net zo goed een FAT BREAD kunnen maken. 😛 haha

XX SO CEE

so-cee.blog.recept.recipe.glutenvrij.glutenfree.flatbread.nootmuskaat.12