HEALTHY PIE
Reader Rating 0 Votes

Dit glutenvrije taartje mag best in het weekend 😉 . Af en toe moet je ook even genieten toch? Dus op deze zondige zaterdag kun je mijn ‘healthy’ taartje zeker eens uitproberen. Er zijn geen suikers toegevoegd alleen maar walnoten, bruine amandelen, dadels, honing en aardbeien.

Er zitten dus wel ‘gezonde calorieën’ in. Dus heb je even een uurtje zin om iets te maken voor je lief, familie, vrienden of gewoon lekker voor jezelf? Dit is echt zó lekker!!

taart9

SO:

  • Maak de walnoten (het liefst de eetrijpe variant zonder vliesje) en de bruine amandelen fijn met een deegroller tot hele kleine stukjes. Gebruik ongeveer 120 gram per soort.
  • Indien alle noten fijn zijn gemaakt ga je de dadels ontpitten. Gebruik ongeveer 500 gram dadels voor de bodem. In mijn taartje gebruik ik medjoul dadels die zijn lekker zoet. Snijdt de dadels daarna in stukjes en rol ieder stukje door het notenmengsel. Druk de noten goed aan en rol het nog een keer door het mengsel. Plak dan steeds een nieuw stukje dadel tegen dit bolletje aan en rol het wederom door het mengsel. Zo ga je door totdat je één grote bol hebt.
  • Maak van deze grote bol een taartbodem. Het makkelijkste is om de bakvorm eerst te bekleden met bakpapier en de bol daarna met je handen in de bakvorm uit te spreiden. Let op dat je de randen niet te dun maakt. Druk het geheel goed aan met je handen.
  • Was en snijdt de aardbeien in kleine plakjes. Een bakje aardbeien is genoeg. Smeer de (bovenkant van de) bodem daarna in met honing zodat de aardbeien er goed op blijven plakken.
  • Je taartje is daarna klaar! Het hoeft niet in de oven, fijn hé!
  • Op mijn verjaardag heb ik dit taartje gemaakt voor mijn familie en vrienden. Als extra toefje heb ik er een slagroom van witte chocolade en limoen bij gemaakt. Hoe? Smelt de chocolade en voeg het aan de (soja)slagroom toe en pers er wat limoensap bij. Klein tipje voor een feestmaal 😉