Een van mijn favoriete workout opvullers is toch wel deze mix van Quinoa (eiwitten) en avocado mousse. Je kan het zo moeilijk maken als je wil maar het is zo makkelijk! 🙂

Alleen smoelt dit recept gewoon ontzettend goed met coquilles, smaak het heerlijk en lijkt het één groot luxe feestje. Het relaxte aan quinoa is gewoon dat je het zo lang kan goed houden in je koelkast nadat je het hebt gekookt. Vaak maak ik dus een pan voor de hele week en bewaar ik het in afgesloten bakjes. Wat ik dan doe is het al direct mengen met kruiden, olie en/of honing, zodat de smaak er lekker intrekt. Na je drukke werkdag hoef je dan niks anders te doen als het te serveren met je salade of bijvoorbeeld te gebruiken in een curry. Je vervangt dan de rijst door quinoa en voegt dit als laatste toe in je curry tezamen met kokosmelk. Yummy! Oké  nu dus even over naar deze mousse:

RECEPT

> Kook je quinoa volgens de verpakking totdat het water helemaal is opgenomen. Ik gebruik altijd minder water omdat ik geen sappige/waterige quinoa wil. 😉 Laat het gedurende 2 uur afkoelen in de koelkast na het afgieten.
> Voeg zwarte peper, zout en honing toe. Roer deze kruiden en de honing er goed doorheen.
> Pak een eetrijpe avocado. Ontpit de avocado en pureer dit tezamen met 1 teen verse knoflook en een handje vers gesneden dille, in een bakje als een mousse.
> Roer de mousse door de quinoa en laat het 10 minuten intrekken.
> Bak daarna per persoon ongeveer 4 coquilles in olijfolie, wat verse citroen of sinaasappel (uitgeknepen en besprenkelen), cajun kruiden, zeezout en zwarte peper.
> Bak de coquilles op hoog vuur (op een grill b.v.) aan weerszijden, 2 minuten (iedere minuut draaien).
> Maak de borden op. Gebruik een serveer-ring om de mousse mooi te presenteren en garneer met een leuk blaadje sla. 😉
> Garneer de mousse of coquilles eventueel met gebakken witte sesamzaadjes voor extra eiwitten. Maar je kan er dus ook een notenvrije versie van maken. Dit gerecht is dus glutenvrij, lactosevrij en notenvrij te maken indien je de sesamzaadjes weg laat. 🙂
> Dat smoelt leuk hé! En smaak yummy!