SENSUEEL GEKLEDE DAMES? Haha de vraag ‘Waarom?’ kon ik wel beantwoorden. Dat zullen overigens meer mensen zich wel afvragen. Geen probleem ik deel het even. 😉 “Check even ‘About’, Wouter.” zei ik. “Carmen, Goed te horen! Nu begrijp ik het allemaal iets beter. :)”

Een tijdje terug vond ik dit heerlijke glutenvrije recept van Wouter van Dijk op Instagram. Past wel bij het sensuele en de aankomende feestmaand. 😉 Een pittig speculaascakeje + wat kwetsbare brokken speculaas… Aldus het hemd van het stoere lijf van Wouter! Love that! Xx SO CEE

ABOUT WOUTER: “Wie ik ben? Wouter, 36 jaar, wonend in Utrecht met mijn vrouw en een dochtertje van 6 maanden. Twee jaar geleden hebben we een sabbatical genomen en de wereld overgereisd. Dat was écht fantastisch! Dat willen we om de zoveel jaar blijven doen!

Sinds een kleine twee jaar werk ik als zelfstandig marketingman. Ik help bedrijven op interim basis met hun marketingstrategie en de uitrol daarvan. Ik eet noodgedwongen glutenvrij. Sinds 3 jaar weet ik dat ik Coeliakie heb. Voor die tijd stond ik altijd al graag in de keuken om steeds nieuwe dingen te proberen. En nu moet dat dus glutenvrij. Een extra uitdaging maar ik heb inmiddels mijn weg daar wel in gevonden.” SO enjoy this amazing recipe >>

INGREDIËNTEN
• 220 gram glutenvrije bloem, gezeefd (Ik gebruikte 150gr AH glutenvrije bakmix en 70gr glutenvrij boekweitmeel)
• 150 gram (fijne) kristalsuiker (200 gram voor zoetekauwen)
• 125 gram boter op kamertemperatuur
• 4 eieren, gesplitst
• 10 gram bakpoeder (glutenvrij!)
• 125 ml melk
• 3 tl speculaaskruiden
• 1/4 tl chillipoeder
• snufje zout

Glutenvrije spicy speculaascake

Glutenvrije spicy speculaascake

Klop in een keukenmachine de eiwitten op met de helft van de suiker, het hoeft niet helemaal stijf te zijn. In een andere kom klop je de boter romig, voeg daarna de andere helft van de suiker toe en mix goed. Voeg aan dit botermengsel het eigeel, bloem, bakpoeder, speculaaskruiden, chillipoeder, zout en melk toe en meng dit tot een glad beslag. Spatel er vervolgens het stevige eiwitmengsel door tot je een mooi beslag hebt zonder klontjes.

Giet het beslag in een – met bakpapier beklede – cakevorm van 28 centimeter. Bak de cake in ca. 60 minuten af op 180 graden. Dit recept is geïnspireerd op het recept van Laura’s Bakery. Haar advies geldt dan ook zeker voor deze cake:

“Omdat glutenvrije cakes vrij snel droog worden is het van groot belang dat je de cake na het afkoelen, zo snel mogelijk luchtdicht verpakt. Wanneer je een plakje afsnijdt de cake ook direct weer goed inpakken!”

Ik heb de cake direct na afkoelen in 16 plakken gesneden en per vier verpakt en in de diepvries gestopt! Zo heb je er de hele week heel veel plezier van! Of langer indien je de verleiding kan weerstaan. 😉
Voor meer inspiratie bezoek je Wouter zijn Instagram Page >> instagram.com/weareglutenfree