Nog een paar dagen voordat we gaan tafelen lieve mensen. Kerstmis vind ik bijzonder leuk maar vooral heel fijn. Samen komen met familie en vrienden en urenlang lachen, kletsen, soms huilen en bovenal genieten van lekker eten! SO CEE staat dit jaar geboekt als Kerstchef. Vervelend? HELL NO!! Dag 1: familie en dag 2: mijn beste vriendinnetje! Voor haar voelt dat meestal als een échte vakantiedag … #kanikzolekkerkokenja?! 😉

so-cee.blog.lifestyleblog.fashionblog.glutenvrij.glutenfree.recept.gele.bieten.carpacio.1

Wat kijk ik hier naar uit zeg! Dit is ook welgeteld mijn enige vakantiedag dit jaar dus eat your heart out of uuh ik bedoel AAN TAFEL! Zou moeders zeggen … Met 16 personen (oké waaronder 3 stuiterende kids) wordt mijn huis gevuld. Hierbij zitten oermannen die vooral veul vlees willen, snoepkonten, vis en witte wijn liefhebbers, vegababy’s en wat de boer nie kent dah vret ie niet. Ik ben geen rasechte Brabander maar zoiets was het! Er zijn al foto’s in de app rond gegaan met veel hastags #eatclean #powerfood #ikpoepgroen en blaadjes sla omdat ik kook 😉 hahahaha dat waardeer ik enorm natuurlijk! Aan iedereen wordt gedacht ben maar niet bang!!

Met een glutenallergie en alle bijkomende intolleranties beginnen de zenuwen bij hen al op de rug te kriebelen. Uuhh Carrie zou jij dit jaar het kerstdiner willen verzorgen? SO YEAH! Geen hollen naar het toilet, buikpijn of dat soort fratsen maar heerlijk ontzorgd eten. Drie weken heb ik wat dingen laten proeven door een anoniem testpanel en heb ik het voorgerecht doorgeschoven naar mijn zus. Het werd toch iets te veel naast mijn andere 4 gangen 😉 Maar ik had dus eigenlijk wel een idee voor het voorgerecht wat ik graag met jullie wil delen.

so-cee.blog.lifestyleblog.fashionblog.glutenvrij.glutenfree.recept.gele.bieten.carpacio.6

De gele bietencarpacio met een mousse van rucola, mango en verse geitenkaas (met korst). Makkelijker dan dit kan écht niet! En het is nog eens super lekker en Kerstwaardig ook! Gele bieten zien er daarbij ontzettend mooi uit op een wit bord. Met name in combinatie met de groene mousse.

De gele bieten zijn bijna het hele jaar verkrijgbaar op de markt. Gek genoeg zien ze er aan de buitenkant roze uit. Snijdt ze in dunne plakjes en verdeel dit over het bord. Laat in het midden ruimte over voor de mousse. Pureer voor 2 personen: 3 grote handen rucola met een kleine mango en een plak verse geitenkaas. Bewaar wat rucola voor de garnering en leg dit onderin de mal. Ik gebruik hiervoor altijd een serveerring. Top het met de mousse. Bak in een pannetje wat lijnzaad zonder olie totdat ze gaan knetteren. Bestrooi dit over de carpacio.

Voila! Heb je nog geen boodschappen gedaan, weinig tijd of besluit je op het laatste moment toch bij te dragen aan het kerstdiner? Ga dan naar een Eco store, haal alle ingrediënten in één keer en probeer dit recept. Wedden dat je een Kerstregenboog laat stralen?! 🙂 Happy healthy X-Mas days! Enjoy the good food! XX