Van Pijnenburg? Nee joh, Van SO CEE! Haha nee ik had nooit gedacht dat ik hier een uitvinding op zou vinden; Hollandse ontbijtkoek maar dan glutenvrij. Ja hoor?!!! Uuh ja en het is nog eens super lekker ook! Zoals jullie inmiddels wel weten heb ik Coeliakie oftewel is mijn lichaam echt niet gek op gluten (in de lichtste zin van het woord). Glutenvrije producten zoals glutenvrij brood, koeken of andere producten koop ik bewust niet. Dit zijn namelijk veelal producten die worden bewerkt met toegevoegde suikers en andere ’troep’. Oké dat mag ik niet helemaal zo zeggen maar waarom zou je dit kopen als je zelf de allerlekkerste dingen kan maken en goed voor je lichaam kan zorgen? Dat is wel zo vers, natuurlijk en fair enough toch? Ooh en als je dit toch eens op de ontbijttafel zou serveren of als snack mee geeft aan jezelf, je geliefde of kiddo’s, wedden dat ze staan te watertanden! 🙂

so-cee.blog.lifestyle.recept.gezond.health.healthy.recepten.rodebonen.cake.suikervrij.ontbijt.snack.lunch.ontbijtkoek.bewust.ei.dadels.1

HET RECEPT

De lekkerste bonen (eerlijk) haal ik bij de ecostore en zijn van het merk La Bio Idea. Het blijft een gek idee dat je van bonen heerlijke cakes kan bakken maar het is naast verrassend lekker ook nog eens heel gezond. Bonen zijn een bron van eiwitten dus dat maakt het voor iedereen, maar met name de sporters onder ons, een top product! Eiwitten zijn namelijk nodig voor je spieropbouw. Wist je dat 30% van een eiwit al wordt geabsorbeerd bij het nuttigen hiervan? (Bron: Precision Nutrition).

Verwarm de oven voor op 180 graden –>>

SO all you need is just love for food and: 1 blik Azuki beans (red beans; uit laten lekken en afspoelen onder water) + 2 eieren + 2 theelepels wijnsteenbakpoeder + 1 eetlepel kaneel + 1/2 eetlepel Speculaas kruiden (glutenvrij!) + 1,5 eetlepel honing + handje kokosrasp + 7 grote en het liefst zachte; medjoul dadels in stukjes gesneden en ontpit. Doe dit alles tezamen in een grote bak en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Giet dit in een met bakpapier bekleedde cakevorm en zet in de oven gedurende 29 minuten.

Ping! Jouw ontbijtkoek is klaar om geserveerd te worden. Het is zowel warm als koud heel erg lekker. Als je het een dag in de koelkast laat staan proef je de kruiden nog meer.

SO yummy on my tummy is breakfastcake in my glutenfree ass… 😛 Grapje natuurlijk!

so-cee.blog.lifestyle.recept.gezond.health.healthy.recepten.rodebonen.cake.suikervrij.ontbijt.snack.lunch.ontbijtkoek.bewust.ei.dadels.6.