Veel mensen zullen schrikken als ze het woord ‘detox’ horen vallen. Begrijpelijk! Er wordt vaak een verband gelegd met jezelf uithongeren of op een extreme manier ineens heel veel gewicht willen verliezen. We weten allemaal dat dit niet gezond is en het juist averechts zou werken voor je lichaam. Niet doen dus! Je lichaam is een motor wat continue energie nodig heeft om te kunnen blijven functioneren. Uithongeren is dus geen optie.

 

Waar detoxen dan wel goed voor is? Misschien is de naam ‘detox’ te extreem geformuleerd maar een sapjeskuur kan goed zijn voor het reinigen van je darm. Het reinigen van je darm zorgt ervoor dat voedingsstoffen daarna weer beter kunnen worden opgenomen in het bloed.

Het leven met een glutenallergie is soms echt geen pretje. Mijn darm kan maanden van slag zijn door het per ongeluk nuttigen van gluten. Daarom is het zo belangrijk dat de markt transparant wordt en men eerlijk is over de bereiding en ingrediĆ«nten van hun producten en gerechten. SO, Lang leve de fresh markets & eigen keuken! šŸ˜‰

De laatste 2 maanden kon mijn lichaam niks meer binnen houden wat ervoor zorgt dat je niet alleen het eten verliest maar dus ook de bouwstoffen, vitamines, mineralen en je energielevel daalt. Omdat ik veel sport is het voor mij extra belangrijk om voldoende te blijven eten. Reden genoeg dus om op een verstandige manier een sapjeskuur te nuttigen. Hoe dan? In combinatie met de juiste voeding en met behulp van mijn zusje wie haar expertise heeft op het gebied van deze sappen.

Mijn plan van aanpak?

  • Vijf dagen lang per dag 5 verschillende sappen nuttigen. Dit haalde ik iedere ochtend vers geperst bij mijn zusje Malou. Wat een lieverd dat ze zo vroeg op stond om mij hierin te begeleiden! Maar dat is ze wel gewend want ze heeft al vaker mensen geholpen middels een sapjeskuur. Samen met SO CEE willen we hiermee mensen op een verantwoorde manier gaan helpen om hen weer terug in balans te brengen.
  • Iedere dag nam ik dus wat voeding na het nuttigen van de sapjes. Dit zou mijn energielevel op peil moeten houden.
  • De sapjes bestaan telkens uit verschillende healthy ingrediĆ«nten (met name groenten omdat daar de meeste vitamines in zitten). Deze zijn samengeperst middels een sapcentrifuge. Dit zorgt ervoor dat de meeste voedingsstoffen worden behouden.
  • Omdat ik tijdens deze 5 dagen ook gewoon moest werken, nam ik tussen de sapjes door telkens iets kleins te eten wat ook makkelijk door de darm verwerkt kan worden zoals; banaan, avocado, dadels (voor het ijzer peil), suikervrije soja met honing, rauwe paprika, handje walnoten, tahin (notenspread met olie), blauwe bessen, frambozen, sinaasappel (zonder vel dus alleen het sap), mango, wortel en broccoli.

socee.blog.lifestyle.detox.glutenvrij.sapjes.detoxfactory

  • Indien ik me slap voelde pakte ik gewoon direct iets te eten. Het was ook geen must om niks te eten dus waarom zou ik ‘het gevaar’ opzoeken? Het belangrijkste doel was dat mijn darm weer beter zijn werk zou gaan doen en ik me daardoor weer fit zou gaan voelen!
  • EN?? Heel gek genoeg had ik de 3e en 4e dag ontzettend veel energie! Ik ben toen 10 km gaan hardlopen en liep 12.27 km per uur. Nog sneller dan met de Tilburgse Ten Miles. Wow, ik was ontzettend blij!
  • De dagen na de sapjeskuur ben ik voorzichtig gaan eten. Dus niet meteen te zware maaltijden omdat je darm dan ineens in de war zou raken.
  • Sinds de sapjeskuur gaat het een stuk beter met mijn darm. šŸ™‚ Daar ben ik heel dankbaar voor! SO, dan kan ik weer lekker aan de slag in de keuken met het maken van nieuwe glutenvrije recepten. SO, ook voor jullie om jullie te inspireren natuurlijk šŸ˜‰
  • Oja en niet geheel onbelangrijk om te weten is dat de sapjes hĆ©Ć©rlijk zijn!

P.s. Ben je benieuwd of een sapjeskuur een positief effect kan hebben op jouw gezondheid? Vraag of boek jouw advies bij SO CEE! Mail naar: info@so-cee.com