Het kruin chakra (7) geeft ons via de pijnappelklier een gevoel van richting. Het laat je beslissen waar jij jezelf prettig bij voelt en waar(bij) niet.

Herken jij dat gevoel dat je soms ergens bent en denkt: ‘Ik voel mij hier niet prettig?’. Je weet nu wat jou dat signaal geeft: ‘Je helder weten’.

Healen van alle chakra’s (1 t/m 6) is essentieel om tot dit 7e punt van ‘zeker weten’ te komen. Hoe fijn is het als je iets ‘zeker weet’? Dit weten zit dan in je ‘derde oog’. Het open laten staan van dit chakra, stimuleert je om steeds meer op je gevoel en intuïtie te vertrouwen. Dit is voor mij pas echt het ‘zekere weten’. Want alleen weten via je hoofd, is de verbinding verliezen met een dieper weten. Dit weten is de helderheid van je ziel waarin je energetische lichaam met je hart én hoofd in connectie staat.

Met het healen van je 7e chakra, ga jij jezelf steeds meer zeker voelen over wie je bent. Een blokkade op dit niveau kan ervoor zorgen dat je b.v. egoïstisch ‘bent’. Ter aanstipping: je bent dit niet. Een ziel is in de basis zuiver en dus niet egoïstisch. Het niet in verbinding staan met jezelf en blokkades dragen op je chakra velden, laten je denken dat je dit bent.

Andere blokkades en over of onder energie op dit niveau zijn: altijd AAN staan, te druk zijn in je hoofd, overprikkeling, verwarring, negeren van lichamelijke behoeften, angst om te leren, arrogantie, angst om te presteren, angst voor je helder weten, angst om niet goed (genoeg te zijn), angst voor paniek gedachten …


Herken jij een van deze blokkades of overtuigingen? En wil jij deze loslaten om vrij en verlicht te zijn in je 7e chakra? Mail naar carmen@so-cee.com en vraag jouw coaching sessie aan.


Maar wat heeft ons 7e chakra te maken met ons melatonine level? Het energetische en fysieke lichaam zijn sterk met elkaar verbonden.

Onze biologische klok tikt op het niveau van ons melatonine level.
En zo ook onze energetische klok!

Melatonine is namelijk een slaaphormoon dat onze biologische klok helpt, om gelijk te lopen met het dag- en nachtritme van de omgeving. Via de neurotransmitter serotonine maken we melatonine aan. Onze pijnappelklier produceert melatonine. Deze stof geeft ons lichaam het signaal dat we moeten gaan slapen en daarbij werkt het fysiek; herstellend voor het lichaam.

HAVERMOUT BOOST JE MELATONINE LEVEL

Zowel fysiek als energetisch hebben we voldoende slaap en rust nodig. Dit is energetisch nodig om los te komen van de prikkels van de dag, om weer in connectie te komen met ons bioplastische lichaam (met onszelf) en alle overtuigingen en blokkades opgebouwd in die dag, volledig los te kunnen laten in liefde en licht. Het zorgt voor meer bewustzijn en persoonlijke groei op aards en zielsniveau!

De productie van dit slaap hormoon gebeurd in de nacht. Voldoende slapen is essentieel voor je melatonine productie. Te weinig slaap, jetlags en stress verminderen de aanmaak van dit hormoon. Een tekort aan melatonine kan depressies en dus een verstoring in je 7e chakra veroorzaken. Een tekort zorgt fysiek voor een tekort van dit hormoon en energetisch voor een ‘lek’ in je aura. Het probleem is dat je lichaam door het tekort en te weinig slaap, te weinig energie zal hebben om dit te herstellen. Zo ontstaat er dus mogelijk (tijdelijk) een chronische verstoring. Zien jullie de link?

Anderzijds kan een verstoring in je 7e chakra ook een negatieve melatonine balans veroorzaken. Dat kan bijvoorbeeld door te weinig levenslust, angsten en blokkades of overtuigingen zoals in dit artikel eerder zijn beschreven.

Hoe ouder je wordt, hoe minder melatonine je aanmaakt. Dus hoe ouder we worden, hoe fijner het is als we meer liefdevolle aandacht geven aan ons 7e chakra.

Licht remt de productie van melatonine. Zonlicht werkt helend, reinigend en bevorderlijk voor het reinigen van je 7e chakra. Het stimuleert de genezing van depressies. Zo ook door het Ultraviolette licht met vitamine D straling. Het is raadzaam om overdag in natuurlijk licht te zijn en in de avond rond het slapen gaan, het licht zoveel mogelijk te vermijden. Zo kunnen de juiste impulsen voor slaap worden doorgegeven.

Kijk uit met het licht van mobiele devices (telefoon, laptop en tv). Twee uur voor het slapen gaan kun je dit beter vermijden. Anders maakt je lichaam geen melatonine meer aan.

Kruiden als steranijs en saffraan werken reinigend en rustgevend voor je pijnappelklier. De pijnappelklier heeft een rustgevend effect op het zenuwstelsel. Zenuwcellen brengen informatie naar onze hersenen middels het ritmisch pulseren van energie.  Kun jij je voorstellen dat positieve ritmische signalen dus versterkend werken om jezelf fijn en rustig te voelen? “In licht en rust bereik je verlichting.” – Samadhi

Het luisteren naar lieve woorden en rustgevende muziek, werkt bevorderlijk voor een goede slaap. Zo ook meditatie. Meditatie helpt je naar een hoger bewustzijn en stimuleert de productie van melatonine. Ook voeding is essentieel voor de aanmaak van melatonine. We hebben de juiste voedingsstoffen nodig zoals haver, ananas, papaja…

Wil jij meer tips? Over de juiste voeding en manieren om jezelf en je chakra’s te healen? Ask the coach! Mail naar: carmen@so-cee.com en vraag jouw coaching traject/advies aan. Hopelijk hebben jullie genoten van dit helder wetende bericht. 🙂

Liefs, Xx SO CEE

Photo credits: Roy van der wens