There’s an iceberg Jack. I’ll never let go. I promise. Pinky promise ja! Wat rolden de tranen over mijn wangen toen ze Jack los liet. Drijvend op die kachel in het ijskoude water. Hoe kun je? Althans dat dacht ik toen ik de Titanic een keer of 20 keek. Niet alleen omdat de film zo aangrijpend was maar vroeger was ik samen met mijn zus enorm fan van Leonardo Di-kaap-ik-oh!! Haha klein grapje al zeg ik het zelf.

so-cee.lifestyle.blog.recept.glutenvrij.gezond.fitgirl.blogger.glutenfree.ijsbergsla.vegan.groenten.wrap.2

Dat ik fan was is overigens geen grap. In plaats van dat ik mijn centjes uitgaf aan snoep, kocht ik liever mooie stickers voor mijn plakboek van Leo. En had ik een dubbele? Dan keek ik mijn zus lief aan of ze er een wilde ruilen.

so-cee.lifestyle.blog.recept.glutenvrij.gezond.fitgirl.blogger.glutenfree.ijsbergsla.vegan.groenten.wrap.6

Mijn fantijd voor de Spice Girls (met name ginger Gerry) hebben mijn zussen echter nooit begrepen. Plateauzolen, hoge jurken met splitten en Anita staarten. Achja zo heeft iedereen zijn puber-fan-tijd wel gehad toch? Daarna ben ik nooit meer fan van iets geweest denk ik.

so-cee.lifestyle.blog.recept.glutenvrij.gezond.fitgirl.blogger.glutenfree.ijsbergsla.vegan.groenten.wrap.1

Nouja fan ben ik wel van het leven! Om te beginnen ben ik super fan van koken!! Dus maakte ik in dit eerste blogthema ‘blauw’ de Titanic ijsbergsla bootjes. Want herinner je jezelf nog dat er aan het einde van de film, het prachtige blauwe diamantenhart van Rose, zomaar in de zee wordt gegooid? Naar het donkerste en diepste blauwe punt van de oceaan?  SO: Spice Up your life! 😉

RECEPT: Maak in een apart schaaltje een pittige tomatensalsa van blokjes tomaat (uit blik of vers) en doe hier 1 teentje geperste Franse knoflook, cayenne peper, citroenpeper, kerrie en rode paprika kruiden doorheen. Van dat alles een snufje natuurlijk net als een beetje zeezout. Bak de fijn gesneden champignons in een bakpan en voeg later de rode paprika reepjes alsmede het mais toe. Persoonlijk vind ik het erg smaakvol indien dit nog lekker knapperig is. Voeg daarna de tomatensalsa toe en laat dit lekker een paar minuten pruttelen totdat het warm genoeg is. Haal daarna grote bladeren van een krop ijsbergsla af en giet hierin jouw vegan Titanic maaltijd and let it go … blauwe liefde gaat immers ook door de maag 😉

TOP TIPS: Tip 1: Besprenkel met limoensap. Tip 2: Maak de tomatensalsa een dag van te voren zodat de kruiden er al lekker in zijn getrokken. Tip 3: Je kan er natuurlijk ook lekker blokjes gebakken kip of kalkoen bij serveren. Of wat dacht je van wat nacho chips? Leuk en makkelijk om te maken op je lazy-klein-katertje zondag. 😉 Enjoy!

so-cee.lifestyle.blog.recept.glutenvrij.gezond.fitgirl.blogger.glutenfree.ijsbergsla.vegan.groenten.wrap.4

so-cee.lifestyle.blog.recept.glutenvrij.gezond.fitgirl.blogger.glutenfree.ijsbergsla.vegan.groenten.wrap.7