Loslaten om door te kunnen

Wat de sterren in 2019/2020 aan ons duidelijk maken

We hebben allemaal dingen in ons leven waarvan we heeeel stiekem, diep-diep van binnen ei-gen-lijk wel weten….dat het niet werkt. Projecten waar we super veel energie in stoppen, maar die ons weinig brengen, oude vriendschappen die niet zijn meegegroeid of je niet meer zo’n goed gevoel geven, een relatie die iedere keer maar weer op de dezelfde onoplosbare discussie terugkomt. Het gekke is dat we er met alle macht aan vasthouden. We zijn als de dood er afscheid van te nemen. Want wat, vragen we ons klappertandend van vrees af, komt er dan? Wat voor leven krijg ik als ik hier van wegloop?

Onze aller-aller grootste angsten als mens kunnen eigenlijk één noemer geplaatst worden: onbekend terrein verkennen. Laten de standen van de planeten in 2019 en een goed deel van 2020 daar nu helemaal van in het teken staan: onbekend terrein verkennen. De astrologische transities dragen nu de energie in zich van het loslaten van dingen die niet meer werken, om ruimte te maken voor nieuwe stappen die jou emotioneel gelukkiger maken en je meer jezelf laten zijn. Voor astrologen als ik, maar ook voor mensen zoals jij die bewust met hun leven omgaan, zijn het interessante tijden. Werkelijk de ene na de andere transitie in de sterren geeft aan dat de kosmos bezig is alles in werking te zetten om mensen te laten groeien. Dat klinkt eng, maar hoe bewuster jij in dit proces stapt hoe meer het laat zien dat het helemaal niet eng is, maar juist heel mooi en je enorm veel brengt en kansen biedt

Even een korte uitleg over wat er nu (t/m begin 2020) gaande is bij de planeten. De planeten Saturnus en Pluto in het teken Steenbok zijn bezig in conjunctie te komen met de Zuidelijke Maansknoop. In conjunctie komen betekent dat planeten in dezelfde graden komen te staan, wat een versterkend effect heeft op de energieën die ze afzonderlijk in zich dragen. Een conjunctie veroorzaakt een versterkend samenspel van die energieën.

Saturnus staat voor de energie van getest te worden voor de stappen die je onderneemt in je leven. Saturnus zegt eigenlijk tegen je: Weet je het heel zeker? Heb je er goed over nagedacht? Klopt je plan? Want ik ga je testen, dus buckle up. Saturnus staat ook voor onze (faal)angsten en kan de boel behoorlijk vertragen. Je denkt nu misschien ’Wat is dat voor nare, irritante planeet, die Saturnus?’, maar deze planeet is juist enorm belangrijk voor jouw leven. Het zorgt ervoor dat je een ijzersterk fundament kunt bouwen voor je ondernemingen en je meer stabiliteit kunt verwerven. Bovendien zal Saturnus, nadat het je getest heeft en jij bewezen hebt dat je moeite doet en je huiswerk hebt gedaan, je belonen met sterke stappen voorwaarts. Je moet alleen geduld hebben..en:… work for it, baby

Pluto staat voor onze psychologische transformaties. Deze planeet doet grondig onderzoek en wil onze diepste, innerlijke waarheden boven water krijgen. Waar Saturnus staat voor onze basale (faal)angsten staat Pluto voor onze trauma’s uit het verleden (en als je daar in gelooft, uit onze vorige levens). Dit zijn angsten die je niet kunt verklaren en geen controle over hebt. Daarnaast staat Pluto voor zaken waarmee je breekt, of juist moeilijk vindt om los te laten. Je leest het goed, Pluto is geen flauw planeetje. Maar deze is oh zo nodig om jouw leven betekenisvol te maken.

Steenbok (waarvan Saturnus de heerser is) is niet alleen een aards en ambitieus dierenriemteken, het is ook een kardinaal teken. Kardinale tekens in de dierenriem, zoals Ram, Weegschaal, Kreeft en dus Steenbok, staan onder andere voor nieuwe dingen beginnen. Heb je veel kardinale tekens in je geboortehoroscoop? Dan kent je leven vele nieuwe hoofdstukken. Wat Steenbok wat tegenstrijdig en daarom zo interessant maakt is dat het als kardinaal teken (nieuw begin, het starten van iets nieuws) tegelijkertijd ook voor oude tradities staat.

De Zuidelijke Maansknoop is geen planeet of dierenriemteken, maar geeft één van de punten aan waarin de baan van de maan de ecliptica snijdt. (De baan die de aarde om de zon aflegt wordt een eclips genoemd)

De zuidelijke Maansknoop wordt ook wel de drakenstaart genoemd.

Waar de Noordelijke maansknoop, ofwel de drakenkop, staat voor zaken, attitudes en levensinstelling waar we in dit leven (als het goed is) naartoe werken, staat Zuidelijke Maansknoop, de drakenstaart, voor de dingen, talenten, attitudes die we al beheersen en vandaan gaan.

Ok..dit gaat misschien een beetje onsmakelijk klinken, maar het helpt wel in jouw beeldvorming en begrip van deze knopen. Via de staart van de draak komen de uitwerpselen naar buiten. De draak ontdoet zich van zaken die het niet meer nodig heeft. En zo mag je ook de transities zien van Saturnus en Pluto in Steenbok die bezig zijn in conjunctie te komen met de Zuidelijke Maansknoop, met de drakenstaart. We zijn met zijn allen bezig zaken uit te scheiden. Dat zijn dingen uit het verleden of nu, die ons (psychologisch) niet meer dienen. Saturnus en Steenbok in de Zuidelijke Maansknoop staan voor de destructieve, negatieve ‘oude tradities’ waarmee je dient te breken. De Zuidelijke Maansknoop zelf staat voor het niet meer dienende verleden waarvan je afscheid moet nemen. Pluto in Steenbok in de Zuidelijke Maansknoop staat voor het loslaten van niet meer diendende projecten, relaties en overtuigingen om emotioneel gelukkiger en meer jezelf te worden.      Sinds kort staan Saturnus en Pluto ook nog eens retrograde (tot en met oktober 2019), wat de werking van hun eigen energieën nog eens wat meer versterkt. Zoals ik al aangaf, de kosmos laat met al deze belangrijke transities een hele belangrijke boodschap zien: Durf het verleden achter je te laten en te groeien.

Op 12 januari 2020 is het zover, dan komen deze 3 werkelijk met elkaar in conjunctie. Dan staan Saturnus en Pluto zowel met elkaar in conjunctie (allebei 22° in Steenbok) als met de Zuidelijke Maansknoop (de Zuidelijke maansknoop van Pluto staat dan 20° in Steenbok en de Zuidelijke maansknoop van Saturnus 23° in Steenbok. Er mag een aantal graden aan afwijking zijn, dan spreken we nog steeds van een conjunctie). Je kunt deze positionering als een hoogtepunt van dit proces zien. Het jaar 2019 is de reis ernaar toe en je zult bij vlagen deze energieën goed voelen. Komende juni is weer zo’n meer intense periode. Tot en met oktober zal dit af en aan plaatsvinden.

Ppphew! Wat hebben we met deze transit nu weer aan onze fiets hangen? Geloof me, hier komen we doorheen. Mijn advies is: omarm het volledig, want deze verandering is broodnodig en jij bezit de kracht om dit proces bewust te doorlopen en er als gegroeid, sterk persoon uit te komen.

Je kunt online eens checken in welk Huis (gebied in je leven met een bepaald thema) je Steenbok hebt staan. Dat laat veel zien over welke thema’s er nu in jouw leven worden aangeraakt met deze belangrijke transitie. Check deze link om het te kunnen berekenen: https://astrolibrary.org/free-birth-chart/

Kijk in de horoscoopcirkel vervolgens naar dit symbool: ♑ (Steenbok) en welk nummer het vlak aangeeft waarin dit symbool staat. Dat is het nummer van het Huis. Elk Huis heeft een eigen thema:

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/astrologie/2863-astrologie-horoscoop-huis-1-tot-en-met-12.html

Wil je meer weten over jouw geboortehoroscoop in relatie tot de transities van 2019/2020, en welke tools (lees: jouw eigenschappen) jij vanuit jouw geboortehoroscoop in kunt zetten om zo optimaal mogelijk te kunnen groeien?

Of ben je benieuwd naar jouw persoonlijke potentie en kansen in je leven vanuit je geboortehoroscoop? Scroll dan naar beneden en bekijk de folder of vraag direct een reading bij mij aan. Mail naar pauline.buth@hotmail.com voor meer informatie.

Wie ben ik?

Ik ben Pauline Buth, 37 jaar en woon in Breda. Al vanaf kind ben ik bezig met astrologie. Mijn tekenlerares liet me als kind tekeningen maken van de dierenriemtekens en hierdoor is mijn interesse voor astrologie op een hele natuurlijke manier ontstaan. Souvenirtje van mijn jeugd is dat ik na de astrologie reading een striptekeningetje voor je maak, waarbij jouw belangrijkste krachten en eigenschappen die jij kunt inzetten voor je eigen geluk visueel duidelijk en overzichtelijk bij elkaar staan.

Let wel, astrologie zie ik niet als een manier om de toekomst te voorspellen. Ook bestaan er geen ‘goede’ of ‘slechte’ horoscopen. Dat is voor mij klinkklare onzin. Ik kijk met jou naar waar bij jou de energie zit, die je als tool in kunt zetten voor een optimaal leven, op het gebied van je levenspad, gezondheid, relaties en dagelijkse bezigheden. Ik hou je gewoon een spiegel voor en laat jou je herinneren: Da’s waar! Dit ben ik!