Waarvan ik zo ontzettend gelukkig word? Mensen! Jajaja en eten, sporten, creatief bezig zijn + 100 andere dingen. Maar echt on top of that all: liefde! En dat kan van een ieder zijn. Wauw sinds SO CEE online is ontvang ik zoveel leuke lieve berichten. Daarnaast ontmoet ik heel veel mensen met hun eigen uniek ik. Zo schuilt er achter iedereen een mooi verhaal en heeft een ieder top kwaliteiten!

Zo ontmoette ik een jaar geleden deze knappe dame; Dalí. Op Instagram volgde ik haar al omdat ze mega lekkere recepten maakt (www.zonderzooi.com) en later spraken we af. Want wat blijkt? She’s the girl next door! Ik bedoel een bijna buurmeisje. Gewoon in Tillie town. Joh echt? Ja!

Zo zijn we samen met Gigigisele, Sophiekfit en Someone Ginger (allemaal Tilburgse Insta foodies met een liefde voor sport) een eetclub gestart. Eens per kwartaal komen we samen en dan is het een shitload aan te lekker eten wegwerken. 😉 Dus let’s introduce deze blonde vrolijke schone met super veel energie. Het zonnetje in huis + een winter’s receptje uit haar online dagboek… >>

TYPISCH DALÍ? “Ik ben een ochtendmens en vind het heerlijk om vroeg op te staan. Sommige dagen sta ik zelfs al om vijf uur op. Dan kan ik nog langer genieten van mijn ochtend.”

Hoe zouden vrienden jou omschrijven in vijf woorden? “Gek, sportief, creatief, uitbundig en lief.”

DALÍ IN BALANS?Ik ben in balans omdat ik gek ben op sporten en gezond eten maar lekkere dingen mezelf niet verbied. Ik kan enorm genieten van een flinke bak Ben & Jerry’s of een stuk carrot cake. Juist door de combinatie van beiden wordt het nooit saai en heb ik mijn balans gevonden. Daarnaast sport ik vijf keer per week dus mag ik ook wat meer eten.”

Wanneer ik een dagje veel ongezonde dingen op heb ga ik gewoon de volgende dag weer back on track met gezond eten. Daardoor blijf ik makkelijk in balans. Bovendien geniet ik ook echt van gezonde dingen zoals een spelt cracker met avocado of een salade. Daardoor is het voor mij erg makkelijk om balans terug te vinden en dit vol te houden.”

Dalí’s Foodlove

RECEPT >> 

Ingredients
(For two persons)

100 grams oat flakes
400 ml almond milk (e.g. rice milk, soy milk)
60 grams frozen raspberries
1 tablespoon maple syrup
A handful of pecan nuts

Equipment
3 saucepans

Method
Put some water in a pan and put a smaller pan on top, the raspberries need to melt the a bain marie way. Turn the gas on and add the raspberries when the water boils. Stir the raspberries every now and then. When they’ve turned into a raspberry sauce, add the maple syrup.

Put the oats and almond milk together in another pan and cook this for about 5-10 minutes. Keep stirring, after a while it changes into porridge. You can always add a little dash of maple syrup if you want to have sweet oats. Divide the porridge over two bowls, add the raspberry sauce on top and garnish with some pecan nuts. Enjoy! X Dalí – Zonder Zooi

MORE DALÍ  >> Geïnspireerd door voeding omdat…? “Al vanaf jongs af aan vond ik het erg leuk om te koken en mijn moeder mee te helpen in de keuken. Daar is dus ook mijn liefde voor voeding door ontstaan. Je kunt met een ingrediënt vaak zo veel verschillende dingen maken, waardoor ik het leuk vind om te experimenteren met voeding.”

INSPIRED BY? “Instagram en Pinterest. Ik kan op beiden uren rond surfen en me verwonderen aan veel mooie plaatjes van eten.

‘Ik zie eten ook niet alleen als een levensbehoefte maar mede
als een vorm van creativiteit en persoonlijkheid.’

Soms zie je aan foto’s van bepaalde foodbloggers gewoon hoe ze zijn. Wanneer ik zelf even geen inspiratie heb ga ik gewoon rond surfen en zo kom ik wel weer op ideeën.”

ENERGY  BY? “De zon. Klinkt heel cliché maar ik ben echt een ‘summer kid’. Als de zon schijnt spring ik uit mijn bed en wil ik het liefst de hele dag buiten zijn. Dan probeer ik alles uit de dag te halen, ben ik super vrolijk en vind ik het jammer als de dag voorbij is. Het liefst doe ik elke winter een winterslaap.”

LIFEQUOTES? ‘Collect moments, not things.’ Ik ben gek op reizen en vind het leuk om elk jaar ergens in mijn eentje heen te gaan. Het liefst naar de andere kant van de wereld. Bovendien ben ik niet zo materialistisch ingesteld en denk ik altijd in vliegtickets in plaats van kleding of spullen. De reizen die ik gemaakt heb zijn me veel dierbaarder dan spullen.”