NUTELLA. Het water loopt nu in mijn mond als ik aan je denk. Ja, je bent onuitstaanbaar lekker! Wat wil je nog meer horen? Dat ik een klein beetje verliefd op je ben? Dat je overal lekker op smaakt? Dat ik jaloers op je ben als je er met een ander vandoor gaat? Allemaal waar! Al die Social Media posts met #nutella #nutellalife #nutellalove maken me nog meer gek! Daarbij zorg je niet altijd even goed voor mijn lichaam. Ik trok het niet meer sorry! Ik uuuh …. het spijt me echt maar daarom, precies daarom ben ik gevallen voor een ander. Ja, ik heb je bedrogen. Met wie? Beloof je dat je hem aan gaat vallen oké? Het is Mr. Spicy healthy Nutella. 😉

so-cee.blog.lifestyle.recept.gezond.suikervrij.glutenvrij.lactosevrij.soja.chocolade.nutella.spicy.pittig.1

Nou vreemdgaan doe je natuurlijk niet zomaar…

Maar ik weet zeker dat jullie dat nu ook gaan doen. Deze variant is namelijk heerlijk gezond zoet met een pittig karakter. Lekker voor de afwisseling! Of dat ‘ie eraan kan tippen? Hmms dat mogen jullie zelf beslissen. 😉

Je gaat als volgt vreemd. 😛 Koop of schep een zak gemengde ongebrande noten bestaande uit bruine amandelen en hazelnoten. De liefhebber kan er ook nog Paranoten aan toevoegen. Doe 2 tot 3 handen noten op een vel bakpapier. Bestrooi de noten met zeezout. Als hele kleine snuf op de Nutella strooi je daar nog wat fijngemalen Chili kruiden overheen. Echt uitkijken hé want het is al snel teveel. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak gedurende 9 minuten goudbruin.

Maal de warme noten in de keukenmachine fijn (of met een mega goede staafmixer) en voeg daar een kommetje vloeibare honing aan toe (4 el) + 3 el cacaopoeder + 300 ml soja melk. Je kunt hiervoor de gezoete maar ook de ongezoete variant voor gebruiken. Het is maar net hoe gezond jij je lief wil maken. Oja, en houd je niet van stukjes noot in je chocolade pasta? Pureer dan zo fijn mogelijk.

Even roeren en klaar is Kees. Oh dus het was Kees?! Dan ga ik nu naar hem op zoek! Zei de verdrietige Nutella… 😉

Tip: Eat your heart out en serveer dit met banaan of ander vers fruit als aardbeien, sinaasappel of mango. Bewaar je Nutella makkelijk 5 dagen in een afgesloten potje in de koelkast. Als je het echt niet kan laten (wat ik kan begrijpen) trakteer je jezelf op een chocoladefondue met je lief en andere onweerstaanbare zoetetoeten….

so-cee.blog.lifestyle.recept.gezond.suikervrij.glutenvrij.lactosevrij.soja.chocolade.nutella.spicy.pittig.2

Author: Carmen Heystek, owner SO CEE Lifestyle