‘Pfoe’, een review schrijven voor Carmen. Dat heeft veel voeten in de aarde gehad. Want wat zag ik er tegenop om dit te schrijven. Woorden schieten te kort en dekken niet de lading wat Carmen voor mij heeft betekend en nog steeds betekent. Alles wat ik zal schrijven komt niet in de buurt van hoe ik het ervaar en hoe dankbaar ik haar ben. Maar toch ga ik het proberen, omdat zij deze waardering verdient en omdat ik ieder ander Carmen op zijn/haar pad gun.

Afgelopen maart ben ik met het Golden Healing traject gestart bij Carmen. Ik ben begonnen aan een reis die mij voor de rest van mijn leven heeft veranderd. Sinds deze engel op mijn pad is gekomen is niets meer hetzelfde.

Ik durf met volle overtuiging te zeggen dat dit de beste keuze is geweest die ik in mijn 30 jaar heb gemaakt. Mijn hele leven heb ik mij zoekend en anders gevoeld. Het gevoel hier niet thuis te horen en mijn draai niet te kunnen vinden. Wat zich vooral uitte in een onbestemd gevoel waar ik de vinger niet op kon leggen. Nu, 8 maanden later, voel ik mij bevrijd, lichter en meer mijzelf dan dat ik ooit heb gevoeld. Na een turbulente tijd met veel hobbels ben ik eindelijk thuisgekomen bij mijzelf.

Dankzij haar helende aanwezigheid, onvoorwaardelijk liefde en bijzondere krachten, heb ik mijzelf leren liefhebben en is een groot stuk in mij geheeld. Dankzij haar heb ik zonder oordeel en met aandacht en liefde naar mijn donkere en lichte stukken leren kijken. Dankzij haar voel ik steeds duidelijker de richting van mijn ziel en heb ik leren luisteren naar mijn hart. Dankzij haar heb ik trauma’s kunnen verwerken en angsten durven aankijken. Ik ben de wereld anders gaan zien en mijn leven anders gaan (be)leven.

De uitdagingen en zegeningen blijven tot de dag van vandaag op mijn pad komen. De reis die ik ben gestart is pas net begonnen én oh, wat geniet ik daarvan! Carmen heeft mij geleerd hoe ik met uitdagingen en weerstand om kan gaan en om vanuit daar nog verder te kunnen groeien. Om elke keer weer voor liefde, licht en vertrouwen te kiezen in plaats van angst.

De reis die ik met haar heb mogen maken valt niet te omschrijven. Dit moet je echt zelf ervaren. Maar één ding weet ik wel; je zal nooit spijt krijgen wanneer je Carmen toelaat in je leven. Wanneer je voor Carmen kiest, kies je voor jezelf en voor liefde. Voor mij is zij de definitie van liefde.

Lieve Carmen, dankjewel voor wie je bent, een prachtige ziel. Liefs, Marie-Claire