Sedentair gedrag: indien er activiteiten zittend of liggend worden uitgevoerd die weinig energie vergen. Slapen valt niet onder sedentair gedrag. Deze activiteiten stimuleren geen lichaamsbeweging waardoor gezondheidsrisico’s ontstaan. Zittend werk achter je pc of laptop is hier bijvoorbeeld wel een voorbeeld van.

Automatisering en informatisering dragen sterk maar zeker niet positief bij aan de ontwikkeling van sedentair gedrag. Het is noodzaak voor werkgevers om hier aandacht aan te besteden. De gezondheid van de werknemers komt hierdoor onder druk te staan. We zitten steeds vaker en langer achter een pc, onderbroken door te weinig lichaamsbeweging. Vroegtijdig overlijden en een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, diabetes, depressies of zelfs kanker kan een gevolg zijn.

“Mensen die 11 uur per dag zitten, hebben een 40% hogere kans op overlijden vergeleken met mensen die minder dan 4 uur per dag zitten. En tsja, aangezien veel mensen al gemiddeld 8/9 uur op kantoor zitten, daarna in de auto stappen en op de bank ploffen voor de tv ….”

opdrukken6

SO … allemaal tekenen om dit probleem aan te pakken en in ieder geval meer dynamisch te gaan werken! Fitte werknemers, minder ziekteverzuim, een bewuster eet- en beweegpatroon? Benieuwd naar wat dit kan betekenen voor jou als werknemer of voor de gehele kantooromgeving? Vul dan je verzoek in via de contactpagina of mail naar info@so-cee.com. SO CEE helpt je graag om terug in balans te komen, zo ook op kantoor!

“Wist je dat zelfs wanneer je héél fanatiek sport, je gezondheidsrisico’s kan lopen? Dit heeft met name te maken met het sedentaire gedrag. Ben je ondanks intensieve trainingen, niet of nauwelijks in beweging en breng je de grootste tijd dus op een bureaustoel of de bank door?!
>> SO NOT DONE!”

Onderzoek TNO, 19 september 2013: ‘Een nieuwe bedreiging voor onze gezondheid’