For the English translation >> check the recipe at the bottom of this blogpost. 🙂 Xx SO CEE

Wat fijn om weer nieuwe recepten met jullie te kunnen delen! De nazomer is begonnen en we beginnen de eerste weersveranderingen al te voelen. Het positieve aan de herfst is dat er weer heel veel lekkere groenten en fruit verkrijgbaar zijn en het dekentje weer op de bank mag met een lekkere kop kruidenthee. (Sorry mannen!) Maar laten we nu nog even hopen op een lange nazomer want eerlijk is eerlijk; ik ben geen wintermens! #timefliessoistheweather

Iedere dinsdag staat er een lekker glutenvrij, super healthy en easy-to-cook recept voor je klaar op mijn blog. Nu een van mijn nazomerse burgers. De tonijn cannelloni burger met geroosterde sesam zaadjes en gebakken lamsoortjes. Het is super makkelijk te maken en écht heel erg lekker! In het weekend serveer je dit bijvoorbeeld met een lekkere rosé Pinot Grigio. SO try:

P.p.: halve blik cannelloni bonen ∞ 1 blikje tonijn ∞ kleine rode ui ∞ handje lamsoortjes ∞ groene olijven & feta

socee.lifestyle.blog.recept.tonijn.olijf

  • Pureer de cannelloni bonen met een staafmixer. Je kunt deze bonen in de Eco store vinden. Ik gebruik de ingeblikte.
  • Snij een rode ui heel fijn en voeg het toe aan de cannelloni puree.
  • Laat een blikje tonijn uitlekken en voeg dit wederom toe. Hiervoor gebruik ik overigens tonijn uit blik in water.
  • Voeg als laatste de groene olijven en feta toe en pureer nogmaals met de staafmixer. Breng het op smaak met zout en peper.
  • Bak de sesamzaadjes in een pannetje zonder olie goudbruin.
  • Bak de lamsoortjes in sesamolie of olijfolie tot ze een beetgaar zijn. Dit kun je ook in een Eco store vinden of met geluk bij de vis- of groentenboer. Ze zijn lekker zoutig.
  • Nu hoef je alleen het bord nog mooi op te maken. Meestal gebruik ik dus een ronde vorm zodat je het ‘burger-mengsel’ er mooi stevig in kan drukken. Leg het op een bedje van lamsoren en garneer met de sesamzaadjes. Smakelijk!!

socee.lifestyle.recept.tonijn.lamsoor.bonen

 


Hi!! Hereby you can find a short recipe instruction. Mix a small tin of tuna with a half tin of cannelloni beans. You just have to grind it all together (unbaked) with green olives, feta cheese, salt and pepper. Then bake these sesame seeds en make a burger of it. Put on the top of baked sea lavender baked in sesam oil and then you just enjoy it! 🙂