HEAL YOUR FEET? Daar was ik ontzettend benieuwd naar. Ilona, eigenaresse van voetreflex plus praktijk Healing Feet wilde wel eens aan mijn voetjes ruiken. Haha dat was het eerste grapje wat ik maakte toen ik binnenkwam natuurlijk. 😉 Iona leerde ik jaren geleden kennen in de sportschool. Ze heeft jarenlang getwijfeld om de stap te zetten om wederom te gaan studeren. Juist daarom vind ik het zo dapper dat ze haar hart heeft gevolgd en nu een eigen praktijk heeft opgezet. Wat een powervrouw! Dat Ilona haar roeping heeft gevonden? I am sure about that!! Enfin, ik kan goed tegen kietelen onder de voeten maar dit had ik nog nooit gedaan. Het is volgens Ilona erg prettig omdat je niet per se ergens last van hoeft te hebben maar dat het vooral ook ontspannend kan werken. Helemaal iets voor mij dus met mijn overvolle agenda en nog meer onrustige hersenpan.

HISTORISCHE VOETSTAPPEN

ILONA: “Reflexzonetherapie is een heel oude massagetechniek waarvan de wortels hoogstwaarschijnlijk in India en China liggen. Ook de Egyptenaren en de Indianen kenden deze vorm van voetmassage al duizenden jaren geleden. De zonetheorie, die ontwikkeld is door de Amerikaanse KNO-arts Dr. William H. Fitzgerald, ontdekte dat, wanneer er op bepaalde delen van de voet druk werd uitgeoefend, andere delen van het lichaam verdoofd raakten.

so-cee.lifestyleblog.dutch.dutchblog.glutenvrij.healthblog.voetreflex.healingfeet.2

Hij maakte onder andere gebruik van elastische banden, wasknijpers en aluminium kammen om druk uit te oefenen. Hij merkte dat sommige patiënten hard in de stoelleuning knepen of hun vuisten balden als ze pijnlijke behandelingen ondergingen of verwachtten. Bij sommige patiënten bleek geen verdovingsmiddel nodig te zijn, en Fitzgerald merkte dat druk op bepaalde plaatsen ook een besparing van verdovingsmiddel opleverde.”

Ilona maakt geen gebruik van wasknijpers hoor. 😉 Maar wat zij met haar handen kon? Het deed niet pijn maar mijn darm begon heel hard te borrelen. Nee ik liet geen scheetjes thank god maar ik schaamde me enigszins wel haha. Ilona legde mij uit dat dit mijn probleemzone is en de drukpunten daarvan zitten in je voet. Dat klopt natuurlijk want ik heb coeliakie en kan heel veel voeding niet meer of niet goed verdragen. Good noticed.

VOETREFLEXTHERAPIE? “Het is een natuurlijke vorm van genezing die zich bezighoudt met het principe dat zich op de voeten reflexgebieden bevinden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Het is een unieke methode waarbij de reflexgebieden met duim en vingers worden bewerkt. Je zou eigenlijk kunnen stellen dat een gezond menselijk lichaam een schitterende machine is waarvan elk onderdeel perfect functioneert, in evenwicht wordt gehouden door een stelsel van klieren, organen, zenuwen, chemische stoffen, enzovoort. Maar functioneert een van deze componenten niet, dan is het gevolg overal in het lichaam merkbaar. Dan ben je uit evenwicht. Reflexologie biedt een stelsel van technieken, ontwikkeld om het lichaam optimaal te laten functioneren en ons lichaam in balans te houden.”

so-cee.lifestyleblog.dutch.dutchblog.glutenvrij.healthblog.voetreflex.healingfeet.,3

“Reflexzonetherapie heeft als doelstelling de persoon als geheel te behandelen. Dat wil zeggen, zorgen voor een status van ontspanning, evenwicht en harmonie tussen lichaam, geest en ziel. Het natuurlijk vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen wordt door deze vorm van therapie versterkt. Het brengt verlichting bij lichamelijke en geestelijke stress. Het masseren van de voeten heeft verschillende functies. Doordat de voeten voor onze aarding zorgen, staan ze rechtstreeks in verbinding met de aardse energie. Voeten nemen deze op en verdelen dit over het lichaam. Door het masseren van de voeten verloopt dit proces sneller en beter.”

‘Mensen die veel in het hoofd zitten, kun je op deze manier ook ‘uit het hoofd’ halen. Doordat de focus op de voeten ligt, gaat de aandacht vanzelf naar beneden. Het hoofd wordt leger en ze voelen zich na een massage veel meer geaard en daardoor stabieler, en krachtiger.’

socee.blog.lifestyleblog.balans.zen.2

Rarara wat gebeurde er bij mij? Precies! Ik voelde dat zij een heel vreemd gevoel raakte bij mij. Er waren bepaalde plekjes op mijn voet waarvan ik zelfs niet eens wist dat ik daar gevoel in had. Het was alsof ze een gevoel buiten mij raakte. Een beetje emotioneel voelde het maar wel fijn. Zo ontzettend druk als ik ben heb ik ook geen een minuut mijn mond kunnen houden. Dit had Ilona nog nooit meegemaakt volgens mij haha. Normaal ontspannen mensen wel maar ik dus niet. ‘De volgende keer mag je van mij écht niet praten haha.’ Zei Ilona dus. 😉 De volgende keer gaat ze bij mij proberen om een bepaalde techniek toe te passen waarmee ze mijn chakra kan raken en mij dus meer op aarde kan brengen. Daar ben ik super benieuwd naar. Ik denk echt dat het mij zou kunnen helpen dus ik vertel jullie de volgende keer graag wat het met mij heeft gedaan en of ik weer een beetje hier zweef….

“Natuurlijk werkt een Reflexoloog ook met de reflexpunten op de voeten. Via de zenuwpaden wordt elk orgaan, elke functie of elk deel van het lichaam dat gespannen, verstopt of beschadigd is als gevolg van een ongeluk, verwondingen of ziekte, gestimuleerd. Door de spanning weg te halen, wordt het systeem geholpen om waar nodig schadelijke stoffen af te breken, om pijn in sterke mate te verminderen en om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te bevorderen. Het kan zelfs verwondingen uit het verleden openbaren omdat achtergebleven littekenweefsel gevoeligheid veroorzaakt in de reflexen. De druk die wordt uitgeoefend op de zenuwuiteinde van de voet vormt een stimulus. Deze worden via het zenuwstelsel doorgegeven aan ons lichaam en zorgen zo voor herstel en evenwicht.

healing feet
Reflexzonetherapie kan bij iedereen, jong en oud, man of vrouw, worden toegepast. Deze therapie is meer dan het helpen van zieke mensen om beter te worden. Het heeft alles te maken met het behoud van de gezondheid en het handhaven van een zo goed mogelijke conditie van het lichaam. Reflexologie helpt om het lichaam te ontgiften en ondersteunt daarom de bescherming van het immuunsysteem. Voeten zijn de contactgebieden van het hele lichaam en kunnen grote veranderingen teweegbrengen in pijnervaring, de zenuw- en bloedtoevoer verbeteren en het evenwicht in het lichaam herstelt.”

“Healing Feet maakt tevens gebruikt van de VoetreflexPlus methode. De Plus staat voor Westerse en Chinese massagetechnieken. Door deze twee visies te combineren wordt je massage een stuk effectiever. De chinezen gebruiken namelijk andere massagetechnieken dan wij hier in het Westen. Zo hebben zij glijdende technieken, waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen.

Niet alleen masseren ze de reflexzones op de voeten maar ze nemen ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën mee. De combinatie van beide systemen biedt heel veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.”

ILONA TEN VOETEN UIT: “Mijn interesse in de gezondheidszorg heb ik altijd gehad. Door mijn introverte karakter liepen helaas vele wegen dood en heb ik deze droom laten varen. Toch bleef het zorggevoel bestaan. Tot drie jaar gelden! Toen heb ik eindelijk besloten om aan de studie Voetreflexologie te beginnen.

ilona heal.Ik werkte destijds nog fulltime als Office Manager bij een Inventarisatiebureau. Een enorme verandering dus. Ik verruilde de bijna 15 dienstjaren voor een terug-in-de-schoolbanken-bestaan. De drijfveer om eindelijk te kiezen voor een andere wending, was het gevoel dat ik bij deze therapie ervaar. Voetreflex geeft massage een diepere betekenis. Je heelt via de voeten volgens de juiste intentie en met aandacht voor je cliënt.

Zorg, gevoel, aandacht en liefde zijn kernwoorden die mij het beste beschrijven. Sinds twee jaar heb ik mijn eigen praktijk in Tilburg, Healing Feet. Inmiddels zit ik in mijn laatste jaar en ben ik druk met mijn scriptie.logo healing feet Ook daarin mag ik weer heel veel bijzondere mensen behandelen. Ik hoop in juni af te studeren. En als ik het diploma in mijn handen heb, ben ik apentrots dat ik toch mijn ‘zorghart’ gevolgd heb.” Dat mag je dan zeker zijn lieve Ilona! Wil jij ook deze unieke ervaring beleven? Of ben je mentaal of lichamelijk niet helemaal in balans? Maak dan een afspraak op de website: Healing Feet.