De geest is een afgesplitst deel van het grote goddelijke geheel. Dit wordt ook wel ‘de godsvonk’ genoemd. Het is een zuiver bewustzijn en draagt geen materiële dichtheid. Het is een deel van de bron, God, het licht.

De godsvonk kan zelf niet incarneren maar gebruikt etherische energie om samen te binden tot een fijnstoffelijke structuur. Er ontstaat zo een vorm waarmee diverse energetische lagen (lichamen) kunnen worden gevuld en geprogrammeerd. In dit ‘jasje’ kan een ziel te verankeren. Op de lichtschijven in onze etherische lichamen, kunnen we gedurende het leven extra informatie opslaan. Dit fungeert als een soort server wat zich na ons overlijden, zal toe voegen bij onze zielsdatabank.

Het is voor de ziel nodig om op deze aarde middels een selectief gecreeërde vorm, zich met de fysieke dichtheid te verbinden. Chakra’s, prana centra, praba buizen, merkaba’s, meridianen, het aura en andere astrale lichamen verbinden zich met deze vorm. Dankzij de samenwerking van deze prachtige structuren, kan de ziel hier incarneren en ervaringen opdoen. We hebben immers een ‘voertuig’ nodig om ons hier met de ‘dichtheid; van de aarde en het fysieke aspect te kunnen verbinden.  

De ziel zal echter nooit helemaal incarneren. Een deel van de ziel zal bewust op het hogere zelf niveau verankerd blijven. Het hogere zelf herinnert jou aan de godsvonk. Je kan je hogere zelf als een gids inzetten. Dit deel van jou is altijd voor jou bereikbaar maar het hogere zelf bevindt zich op een hogere dimensie. Vanuit daar bewaakt je hogere zelf jouw schatkamer vol spirituele gifts, kwaliteiten en levenservaringen van alle incarnaties. Dit is jouw persoonlijke zielsbibliotheek. 

We hebben als ziel vaak meerdere (o.a. aardse) levens ervaren. Dit kan soms met een rustpauze zijn van jaren voordat we er weer klaar voor zijn om in te dalen. Ook kunnen er meerdere incarnaties tegelijkertijd plaatsvinden. Dit worden ook wel paralelle, duale zielsdelen genoemd. Als functie heeft dit om op diepere levels te leren en in een korte tijd, zoveel mogelijk ervaringen op te doen. Zo zie je hoe multidimensionaal onze zielskracht is!

Door jezelf te herinneren dat je ‘de godsvonk’, bent kun je alle opgedane ervaringen vanuit al je incarnaties, elimineren en loslaten. Ze blijven bestaan in je zielsbibliotheek maar de ‘spanning’ is ontladen. Heling brengt kansen om deze ervaringen om te zetten van overspanning naar ontspanning, van afwijzing naar acceptatie, van onlicht naar licht, van dichtheid naar vloeibaar, van wantrouwen naar vertrouwen en van liefdeloos naar liefdevol.

Alle ervaringen die je opdoet verlopen zoals je zielsplan. Je ziel neemt alle opgedane ervaringen mee naar volgende incarnaties om vanuit daar weer verder te helen.

Je kan incarneren in een etherisch en/of fysiek veld. We hebben veelal levens gekend zoals dat van een ander wezen in een andere dimensie, een mens, plant en/of dier. Waarom willen we dit leren? Andere wezens leren ons b.v. andere kennis, spirituele gifts, talen en velden waar te nemen. Planten leren ons energie te kanaliseren. Dieren leren ons te vertrouwen op ons instinct en op een natuurlijke manier te ‘overleven’ in verdichte sferen. Mens zijn leer ons om met een beperkt maar ook bijzonder rijk fysiek voertuig, in respect, harmonie en liefde de verbinding met ‘Al dat is’ aan te gaan. Wij kunnen juist als mens namelijk elkaar, het planten en dierenrijk helpen en tot een versmelting laten komen.

Iedereen ziet de werkelijkheid tot waar het voor hen op dat moment mogelijk is. Het grotere geheel zal meer zichtbaar zijn wanneer jij daar klaar voor bent. Doordat we allemaal sluiers dragen kan dus ook (een deel van) onze werkelijkheid een illusie zijn totdat we het innerlijke zijn van de bron in ons herinneren. 

Het is mogelijk om middels het verhogen van jouw frequentie, om je waarneming te verruimen. Daarmee zal je steeds meer verassende nieuwe ontdekkingen doen om jouw werkelijkheid aan te scherpen.  

Het onderbewustzijn is dat deel van de werkelijkheid met een andere, alsmede hogere, frequentie wat we niet kunnen waarnemen. Zelfs met dit weten, weten we ook dat iedere ziel de herinnering draagt naar dit grotere geheel. Het verlangen naar het thuis zijn in de bron van liefde en licht.

Ook jij loopt dit pad. Of je jezelf hier nu bewust van bent of niet. Jij bewandelt het pad van verlichting.

Alles gebeurd nu op het juiste moment, op de juiste plek met de juiste mensen. Durf je ogen en je hart voor het ontmoeten , voelen en zien van jouw stralende innerlijke ‘lichtvonk’ te openen. Ontwaken is soms overweldigend, intens, moeilijk maar tegelijkertijd is het een prachtige, grote kans tot een fantastische innerlijke groei. Een verrijking die ik iedereen zou gunnen.

Vertrouw op het goddelijke plan mooie lichtvonk! 🙂 

Liefs, SO CEE