De geboorte: de eerste ademhaling gaat stromen terwijl de levensenergie al middels de conceptie is doorgegeven. Levensenergie slaat zich op in je cellen en met name ook de nieren. Wanneer je een lage nierenergie hebt dan ervaar je vaak emotionele disbalansen en fysieke klachten in het onderlichaam zoals blaasontstekingen, nierbekkenontstekingen, nierproblemen, zwakke beenspieren en baarmoeder klachten. Dit kan o.a. komen door een vroeggeboorte, een traumatische bevalling, een scheiding of onrust in de relatie van de ouders, mentale, fysieke en emotionele verwondingen van de moeder tijdens een stressvolle zwangerschap.

Alles wat de moeder meemaakt tijdens de zwangerschap en aan energie opneemt in haar lichaam, wordt uitgewisseld met het kind. De voeding die ze eet maar ook de gedachten, emoties en omgeving waarin ze zich bevindt hebben invloed op de ontwikkeling van de foetus. De baby kan dus al opgroeien zonder veilig fundament in de baarmoeder waardoor het onderlichaam blokkeert en de ziel niet goed in kan dalen. Het zenuwstelsel raakt overprikkeld en het lichaam staat constant gespannen in een ‘fight or flight modus’. Emoties zetten zichzelf op slot of schreeuwen zich als een overreactie uit het lichaam. De baby huilt, is over of ondervoed, ontroostbaar en ervaart gedurende het (kind en volwassen) leven klachten die gekoppeld zijn aan dit deel weggestopt in het onderbewustzijn.

Zielsdelen kunnen zich afsplitsen door het shock-effect wat ons lichaam doorstaat na een heftige gebeurtenis. Daarmee verliezen ze nog een deel van de levensenergie. Met name als de baby niet veilig heeft kunnen opgroeien of goed heeft kunnen hechten (denk aan o.a. couveuse baby’s, seksueel misbruik, geweld of een relatie breuk tijdens of na de zwangerschap) zal het kind en later ook de volwassene, zich veelal onveilig en niet geaard voelen in het leven. Dit kan zich uiten in b.v. onstabiele relaties, verslavingen, gezondheids- en leer/werk problemen.

Tot minimaal 3 generaties terug is voelbaar hoe de groei in de baarmoeder, de bevalling en het leven is geweest van onze moeders en oma’s. Het cellulaire geheugen slaat namelijk alles op wat we beleven. Het bevriest bijvoorbeeld angst, emoties en pijn tot we het helen. Waar dieren dit losschudden als een biologische reactie slaan wij dit onbewust op. Ook shock effecten uit vorige levens behouden blokkades ‘levende’ in het etherische veld. Dit nemen we telkens mee naar een nieuw leven tot we het dieper hebben geheeld. Hoe meer we in dit leven in staat zijn om onszelf te helen, des te meer levensenergie er vrij kan stromen. Zowel voor onszelf in dit leven, ieder volgend leven als voor new borns van nieuwe generaties. Er zullen dan gezonde(re) baby’s met een hoge(re) frequentie geboren kunnen worden.

De levensenergie is essentieel in het dagelijkse leven maar ook om onze zielsmissie te leven. De kracht van manifestatie en verlichting stagneert bij een geblokkeerd chakrasysteem en we voelen ons alsmaar ‘vastzitten’ in het leven. Daarnaast is het ook zo dat de ziel voor de conceptie de ouders kiest bij wie de ziel geboren wil worden om het maximale te leren en groeien. De ziel dwarrelt soms al maanden of langer om de ouders heen om het juiste moment van indaling te vinden. Indien het niet veilig voelt of de ziel nog niet heeft kunnen wennen aan de lagere frequenties op de aarde, kan de ziel besluiten nog even te wachten of om te vertrekken. Dan kan er b.v. een miskraam plaatsvinden. Voor de ouders is dat begrijpelijk een heftige en verdrietige gebeurtenis maar op zielsniveau kunnen we erop vertrouwen dat het ongeboren zieltje zijn/haar reis bewust kiest.

Ook deze impact heeft heling nodig voor de ouders en de ziel. Het is belangrijk om te kijken naar de dieper liggende wortels. Daarin ligt ons zielsverleden en de zielswonden opgeslagen. Heling gaat naar deze wortels om de levensenergie te versterken. Zo creëren we een krachtigere navelstreng en een warm deken voor de foetus. Overigens kan hetzelfde zieltje van de miskraam opnieuw indalen wanneer het zich nu wel veilig voelt. Dit kan ook dus ook betekenen dat het zieltje voelt dat de ouders er meer ‘klaar voor zijn’ en bijvoorbeeld ondertussen een belangrijk deel hebben kunnen helen. Lees dit artikel voor meer informatie over zielsdelen.

Veel van wat we doen is onbewust en er is geen sprake van het goed of fout doen. We zijn allemaal mensen die onderweg leren en hebben ieder onze zielsreis waar thema’s in te doorlopen zijn. Dat is soms heel pittig maar ook heel mooi aan het leven. Op deze manier verrijken we onszelf en inspireren we met de levenslessen diegenen die ons pad kruisen.

Wel kunnen we onszelf en de ander door een bewuste keuze te maken, helpen helen door hier de verantwoordelijkheid voor te nemen. Ook tijdens de zwangerschap kun je jouw levensrugzak legen en zo ook wanneer je moeder of oma bent. De connectie met onze (voor)ouders is zo sterk en belangrijk dat blokkades en karma soms generaties lang wordt doorgegeven. Het is nooit te laat om te helen. Dit geldt natuurlijk ook voor alle vaders die mede opvoeder en doorgever zijn van de levensenergie.

Wat er ook zit dat door jou gezien en geheeld wil worden, stuur er liefde naartoe en vergeef jezelf en elkaar voor dat wat is geweest. Bouw naar een nieuwe dimensie van (zelf)liefde en heb elkaar en je levensrugzak onvoorwaardelijk lief.

Wil jij zwanger worden of ben je zwanger? Plan dan (eventueel ook als (cadeau)tip voor je moeder/oma/partner) een prachtig Golden Healing traject of start eens met een transformerende Rainbow en/of Freebird heling in mijn praktijk. Iedere sessie boost een enorme groeipotentieel waarin ik je graag ondersteun.  Mail naar carmen@so-cee.com en meld je aan.

P.s. Dit is een prachtige podcast tip voor meer verdieping over dit onderwerp: Nina Pierson-Mama’en Anne Verwaal: Het bewuste kind in je buik

Liefs Carmen 

Thanks to Anna Pritchard for sharing her photo on Unsplash.